SARUHANLI - İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Partisinin İl Başkanlığı ev sahipliğinde dün Manisa’ya geldi. Yunusemre, Şehzadeler ve Salihli ilçelerinde birtakım esnaf ziyaretlerinde bulunan Dervişoğlu, il başkanlığı binasında sabah saatlerinde basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik’in ve partililerin katıldığı toplantıda Dervişoğlu, Manisa ve Türkiye gündemine ilişkin önemli konuları değerlendirdi.

Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından açıklanan üzüm fiyatlarını değerlendirerek toplantıya başlayan Dervişoğlu, “Girdi maliyetleri iki üç kat artarken üzüme yapılmış 50 kuruşluk artış, Manisa halkına, üzüm üreticisine doğrudan doğruya hakaret. Manisalı orman bakanının adı ‘bakan’dır ama Manisa’nın sorunlarına bakmayan bakan olarak anılacaktır. Bu aşamadan sonra milletimize ve Manisa’ya hizmet etmek istiyorsa yapacağı en doğru şey istifa etmektir. Girdi maliyetlerinin yanı sıra tarım ekipmanlarının fiyatlarında da çok ciddi artışlar var. Çitçi alın terinin karşılığını alamıyorsa orta yerde bir dolandırıcılık vardır. Manisalı çiftçilerin dolandırılmasına vesile olan ne kadar yetkili varsa kınıyorum” diye konuştu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir eğitime ara veren üniversitelerin yeniden açılması ile beraber öğrencilerin konut ve yurt bulma sorunuyla karşı karşıya kaldığını söyleyen Dervişoğlu, “Manisa sanayi ve tarım kenti ama bir diğer özelliği ile bir eğitim kenti. 50 bine yakın öğrencinin bulunduğu bir kent. Son derece yurt problemi olduğunu duyuyoruz. Üniversitelerin olduğu kentlerde çok ciddi kira artışları var. Manisa’da bunda başı çekiyor. Öğrenci kardeşlerimiz ve aileleri öyle ağır şartlarda ki hükümetin b konuda el atması lazım” diye konuştu.

Pandemi sürecinde vatandaşa ve esnafa doğrudan doğruya bir nakit desteği verilmesi gerektiğini söyleyen Dervişoğlu, tam tersine bu süreçte vatandaş ve esnafın borçlandırıldığını belirterek şöyle konuştu; “Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, özellikle dile getirdi; doğrudan destek verilmesi için. Ama bu hükümet kredilendirme yolunu tercih etti. Bugün itibariyle almış olduğu tüketici kredilerinin ödemesini yapmayanların sayısı yüzde 122 artarak 475 bine ulaşmıştır. Kredi kartını ödemeyenlerin sayısı 222 bine ulaşmıştır. Hane halkının borçlanması artmıştır. Asgari ücretle çalışanlar 2 bin 825 lira maaş alıyor. Hükümetin en iyi bildiği hesap, çay ve simit hesabıdır. 4 kişilik bir aile sadece simit ve çay yese öğün başı, 3 öğünde almış olduğu maaşın yarısından fazlası gidiyor. Bu yoksulluk sınırının ve açlık sınırının altında bir durumdur. Türkiye’de bu hükümet vatandaşımızı açlığa ve sefalete mahkum etmiş durumda. Elektrik, su, doğalgaz, yurt, iskan, çiftçilik bu memlekette problem oldu. 500 bini aşkın kişi çiftçilikten vazgeçti” dedi.



Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Hastanede vahşi cinayet: Annesini katletti!

Figen Çoban cinayetinde karar çıktı: Öldürülen kadının kocasına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Kayıp ihbarında bulunulmuştu, boğanın saldırısı ile öldüğü ortaya çıktı

Anne ve oğlu evde ölü olarak bulundu

3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 19.09.2021 11:18:00 792 0

Tarih: 19.09.2021 11:18

Haberi Sesli Oku