Anahtar Kelimeler: 0

HALK ŞİFALI SUYA AKIN EDİYOR

 

DEMİRCİ - Manisa’nın Yuntdağı bölgesinde bulunan 30 haneli Demirci Köyünde kayaların arasından çıkan ve şifalı olduğuna inanılan kaynak suyu, hastalığına şifa bulmak için yurdun değişik yerlerinden gelen her gün yüzlerce vatandaşın akınına uğruyor.

 

Manisa’ya 30 kilometre mesafede bulunan 100 nüfuslu Demirci köyü, birkaç yıldır tarihinde hiç görmediği kadar misafiri ağırlıyor. Köyün bir buçuk kilometre altındaki İrpekdere mevkisinde bulunan ve şifalı olduğuna inanılan yaralı pınar kaynak suyu hastalığına şifa arayanların adresi oldu.

 

 - İÇENLER ŞİFA BULUYOR -

 

Köy Muhtarı Şaban Gözen, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, kayaların arasından çıkan suyun yaraları iyileştirdiğini, böbrek taşlarını düşürdüğünü ve kansere iyi geldiğini ileri sürdü.

 

Şifalı olduğuna inanılan sudan içmek için yurdun birçok bölgesinden her gün yüzlerce vatandaşın köylerine geldiğini ifade eden Muhtar Gözen, şunları anlattı;

 

“Suyun tarihi bilinmiyor. Kayaların arasından kendiliğinden çıkıyor. 2’lik seviyesinde su çıkıyor. Debisinde azalma yok. Senelerdir aynı, ne artıyor ne azalıyor. Eskiden su, kaynadığı noktadan boşa akıp gidiyordu. 12 yıl önce bu noktaya bir havuz yaptık. Havuzun alt kısmına da musluklar kurduk. Gelen vatandaşlar bidonları bu musluklardan dolduruyor. Ayrıca muhtarlık olarak dışarıdan gelen yabancı vatandaşlara kolaylık olsun diye suyun bulunduğu araziye giden yolun çeşitli noktalarına yön levhaları da yerleştirdik. Her gün onlarca araç geliyor.

 

Rahatsızlığı olup da bu sudan içenler iyi olduklarını söylüyor. Bu zamana kadar gelenlerin hepsi, suyun şifalı olduğunu ve rahatsızlıklarına iyi geldiğini söyledi. Köyümüzden de rahatsızlığı olup bu sudan içerek iyi olanlar var. Bunu batıl bir inanış olarak değerlendirmemek lazım, şifanın nereden ve nasıl geleceği belli olmaz.”

 

 - TUZ VE KİREÇ YOK -

 

Suyun bulunduğu alanda gönüllü olarak bekçilik yapan ve bölgenin temizlik işlerini de yürüten Halil Palaz ise sudaki tuz ve kireç oranın çok düşük olduğunu kaydetti.

 

Palaz şunları anlattı; “Benim ninemin ninesi 105 yaşında vefat etmiş. O bile bu suyun tarihini bilmiyor. Halk arasında” yaralı pınar” suyu diye geçiyor. Sudan içen herkes şifa bulduğunu söylüyor. Günde yüzlerce insan geliyor. Bu güne kadar herkes şifa bulduğunu söylüyor. Tansiyon, şeker, prostat gibi rahatsızlıklara iyi geliyor. Böbrek taşlarını düşürüyor.”

 

 - ŞİFA BULANLAR ANLATIYOR -

 

İzmir’de ikamet eden ve rahatsız olan eşinin bir yıldır bu suyu içtiğini belirten Sabri Gürle, şöyle dedi;

 

“Eşimin ses tellerinde ödem oluşmuştu. Ameliyat oldu ama düzelmedi. Eşim yaklaşık bir yıldır bu suyu içiyor. Hastalığı geçti. Eşimin sağlığına kavuşması için her hafta sonu gelip buradan su aldım. Halen de alıyorum. Bu suyun iç organlara, idrar yollarına, mideye ve böbrek hastalıklarına hepsine faydası varmış.”

 

Manisa’da yaşayan Naim Albayrak ise, “Böbreğimde taş vardı. İltihap yapmış. Çok ağrı çekiyordum. Hastanede serum takıldı ama fayda etmedi. Bir yakınımın tavsiyesi üzerine hastaneden çıkınca bu çeşmeye geldim. Ağzımı musluğa dayayıp bir litreye yakın su içtim. Aradan 10 dakika sonra ağrı sızı kalmadı. O günden bu yana sürekli buradan su içiyorum” dedi.

 

Prostat kanseri olan ve uzun süredir İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gördüğünü belirten Esad Zere de bu suyu içmeye başladıktan sonra hastalığında iyileşme kaydedildiğini ifade etti.

 

Karın ağrısı şikayeti bulunan Hatice Türkan ise bir buçuk yıldır buradan su içtiğini dile getirerek suyun faydasını gördüğünü anlattı.

 

Muammer Kökcüoğlu



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 25.12.2012 16:58:47 30652 0

Tarih: 25.12.2012 16:58

Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri