SARUHANLI - Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimince uygulanmaya başlanan “Şehrim Benim Evim Projesi” kapsamında 2021-2022 Eğitim öğretim döneminde Saruhanlı İlçesi Hacırahmanlı Atatürk Mehmet Otan Ortaokulu 7.sınıf öğrencileri 25 öğrenci, idareci ve öğretmenleri ile projenin ilk gezisini gerçekleştirdi.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Vali Yardımcısı Aydın Memük, İl Milli Eğitim Müdür V. Mustafa Akkuyu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel, Valilik girişinde öğrencileri kabul etti. Vali Karadeniz öğrencilere kitap hediye etti, hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrencilere Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden gönüllü öğretmenleri gezide rehberlik etti. Öğrenciler Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçlarla gezdi.

Öğrenciler pandemi kuralları göz önünde bulundurularak rehber öğretmenler eşliğinde gezi kapsamında Ağlayan Kaya, Sultan Camii ve Külliyesi, Muradiye Camii ve Külliyesi, Mevlevihane, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Tarihi Müzesi, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu, Şehzadeler Park ve Osmanlı Müzesi gibi ilimizin tarihi ve kültürel yerleri gezdi. Proje kapsamında 17 ilçeden öğrenciler Manisa’nın tarihi ve doğal zenginliklerini gezmeye devam edecekler. Gezilerin ardından düzenlenen bilgi yarışmasıyla öğrenciler Manisa’nın kültürünü ve tarihi yapısını araştırıp, sorgulayarak ve yarışma heyecanı içerisinde kardeşlik, birlik -beraberlik duygularının pekişmesiyle öğrenme fırsatı bulacak.

2014–2015 Eğitim-Öğretim yılında Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimince öğrencilerin Manisa ili ve ilçelerini ziyaret ederek tanımalarına, yaşadıkları çevrenin tarihi ve doğal zenginliklerinin farkına varmalarına katkıda bulunmak amacıyla, “Şehrim Benim Evim Projesi” uygulanmaya başlandı. 6 yıldır revize edilerek uygulanan proje kapsamında 20 bine yakın öğrenci gezilere katıldı.



Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 24.11.2021 10:08:00 491 0

Tarih: 24.11.2021 10:08

Haberi Sesli Oku