GÖLMARMARA - MASKİ Genel Müdürlüğü, Gölmarmara ilçesine bağlı Ozanca Mahallesinde 10 kilometrelik içme suyu hattı döşeme çalışmasını tamamladı. Mahalle Muhtarı Gürsel Tan ve mahalle sakinleri yeni hattan içme suyu tüketmeye başladıklarını ifade ederek, artık MASKİ sayesinde evlerinde arıtma kullanmalarına gerek kalmadığını vurguladı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yaptığı alt ve üstyapı yatırımları ile yapılmaz denilen hizmetleri bir bir hayata geçiriyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Gölmarmara’nın Ozanca Mahallesinde de alt ve üstyapı çalışması gerçekleştiriliyor. Mahallede 10 kilometrelik içme suyu hattı döşeme çalışması tamamlanırken 14 kilometrelik kanalizasyon hattı döşeme çalışmasında ise sona yaklaşıldı. Mahallede 70 bin metrekarelik üstyapı işi ise devam ediyor.

Eski hattın yarattığı sorunlar MASKİ’yle son buldu

Yıllar önce döşenen eski içme suyu hattının ardından yaklaşık 5 aydır yeni hattan su tüketmeye başladıklarını ifade eden Mahalle Muhtarı Gürsel Tan ve mahalle sakinleri Mahmut Tur ile Kasım Dumandağ, MASKİ sayesinde sağlıklı suya kavuştuklarını söyledi. Mahalle meydanında kurulan eski ve yeni içme suyu borularının yer aldığı sergideki malzemeleri gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Eski hatta sürekli patlak yaşandığını belirten vatandaşlar, yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Yeni altyapı malzemeleri çok güzel, dayanıklı”

Mahalle Muhtarı Gürsel Tan, “İçme suyu hattımızdaki çalışmalar bitti. Kanalizasyon hattımız ise döşenmeye devam ediyor. İçme suyumuz eskiden azdı. Altyapımız çok eskiydi. Borularımız küflü ve paslıydı. Evimize arıtma takmak zorunda kalıyorduk. Suyumuz artık çok güzel. Vatandaşlar da çok memnun. Artık arıtma ihtiyacı duymuyoruz. Yapılan çalışma çok güzel. Çalışma nedeniyle başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Yeni altyapı malzemeleri çok güzel, dayanıklı. Hat döşeneli aşağı yukarı 5 ay oldu. Hiç patlak yaşanmadı.”

“Artık 24 saat kesintisiz suyumuz akıyor”

Mahalle sakinlerinden Mahmut Tur, “Eskiden mahallemizde su sorunu vardı. Borularımız hep patlıyordu. Büyükşehir sayesinde borularımız değişti. Suyumuz sağlıklı hale geldi. Artık 24 saat kesintisiz suyumuz akıyor. Şu an her şey çok güzel.”

“Altyapımız dört dörtlük oluyor”

Bir diğer mahalle sakini Kasım Dumandağ, “Altyapımız dört dörtlük oluyor. Sıfırlanıyor. Çok güzel, çok memnunuz. Eski hattımız haftada 4-5 kez patlıyordu. Şimdi hiçbir sorun yok. Ekipler de çok güzel çalışıyor. Cengiz Başkandan çok memnunuz.”



Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 26.01.2022 14:24:00 459 0

Tarih: 26.01.2022 14:24

Haberi Sesli Oku