Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan iç kanama nedeniyle hastaneye kaldırıldı

İlk müdahalesinin ardından yoğun bakıma alınan ve entübe edilen Okuyan'ın durumunun kritik olduğu ifade edildi.

CHP'den ihraç edilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan hastaneye kaldırıldı. Okuyan'ın kızı Ülkü Okuyan, babasının durumunun kritik olduğunu söyledi.

İÇ KANAMA SONRASI HASTANEYE KALDIRILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan geçirdiği iç kanama nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanedeki ilk müdahale sonrası yoğun bakıma alınan ve entübe edilen Okuyan'ın son durumuyla ilgili açıklama ise kızı Ülkü Okuyan'dan geldi.

"DURUMU MAALESEF KRİTİK"

Okuyan'ın kızı Ülkü Okuyan, "Babam Yaşar Okuyan, tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde, dün sabah geçirdiği iç kanama sonrası müdahale edilerek yoğun bakıma alınmış ve entübe edilmiştir. Durumu maalesef kritik olup, sağlığı ile ilgili gelişmeler olduğunda sizlerle paylaşacağız." açıklamasını yaptı.

YAŞAR OKUYAN CHP'DEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Eski Bakan Yaşar Okuyan, İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir yıl önce bir dosya halinde bazı bilgiler verdiğini öne sürmüş, Akşener'in 'bu bilgiler sebebiyle cumhurbaşkanı adayı olamayacağını' iddia etmişti.Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Okuyan, 'Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına engel çıkaranın Akşener olduğunu' da iddia etmişti. Okuyan, CHP içinden veya CHP'ye yakın çevreler tarafından yürütülen 'Kılıçdaroğlu karşıtı kampanyaların arkasında da İYİ Parti ve Akşener'in bulunduğunu' öne sürmüştü. Kılıçdaroğlu söz konusu iddiaları yalanlamıştı.

YAŞAR OKUYAN KİMDİR?

Yaşar Okuyan 1949 yılında İstanbul'da doğmuştur. Aslen Rize Çayeli Büyükköy'dendir. Arif Ekim adında kardeşi vardır. Ankara Atatürk Lisesi'nde okudu. İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulundan mezun oldu. Bir dönem gazetecilik yaptı. 21 yıl çeşitli gazete, dergi ve ajansta muhabir, foto muhabir, istihbdürü ve Köşe Yazarı olarak görev yapmış ve sürekli Basın Kartı almaya hak kazanmıştır. İmbat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı oldu.Aktif siyasete 1970'li yılların başında MHP'de başladı. O sıralar Hergün gazetesinin köşe yazarı ve Ülkücü Gazeteciler Cemiyeti'nin başkanlığı yaptı. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra Yaşar Okuyan da gözaltına alındı.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI YAPTI

1982 yılında hapisten çıkar çıkmaz İşadamı kimliği ile İmbat Fuarcılık ve bilahare Türker İnanoğlu ile Ulusal Video şirketlerini kurdu. Türkiye'nin ilk ciddi kitap fuarı organizasyonlarını İmbat Fuarcılık yaptı. ANAP kurulurken de Turgut Özal'ın yanında yerini aldı.1991 yılında Mesut Yılmaz'ın ANAP Genel Başkanlığı'na seçildiği kongrede aktif rol oynadı. Daha sonra da partide Genel Başkan Danışmanlığı, Basın ve Propaganda Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı yaptı.

Yalova'nın il olmasından sonra 20. dönem 21. Dönemde Yalova Milletvekili seçildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı.2004'TE DEMOKRAT TÜRKİYE PARTİSİ'NİN BAŞINA GEÇTİMesut Yılmaz'la ters düşünce bakanlık görevinden ve ANAP'tan ayrıldı. ANAP'tan istifa etmesinin ardından 2002 yılında eski partisi MHP'ye girdi. 2004 yılında 28 Şubat sürecinde Hüsamettin Cindoruk ve ekibi tarafından kurulmuş olan Demokrat Türkiye Partisi'nin başına geçti. Mayıs 2005 olağan kongresinde partinin ismini Hürriyet ve Değişim Partisi olarak değiştirtti. Partinin amblemi de 'yeşil zemin üzerinde güneş' oldu. 2008 yılında genel başkanlığını yaptığı Hürriyet ve Değişim Partisi'ni kapatarak, kadrosuyla birlikte Halkın Yükselişi Partisi'ne katıldı. Daha sonra Yaşar Nuri Öztürk tarafından partiden ihraç edildi. 2011 yılında Yalova'dan bağımsız milletvekili adayı oldu, seçilemedi. Yaşar Okuyan, 1989 yılında peyzaj mimarı ressam Öcal Hanım'la evlendi. Eşinden boşandı. Üç kız çocuğu vardır. 2012 yılında kendisinden 27 yaş genç maden mühendisi Özlem Hanım ile evlendi.



Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Kim kimdir ? 15.12.2023 16:03:00 1287 0

Tarih: 15.12.2023 16:03 Güncelleme: 15.12.2023 17:02

Haberi Sesli Oku