Anahtar Kelimeler: ege i̇letişim’de mezuniyet coşkusu

SARUHANLI Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinde, Covid-19 pandemisi dolayısı ile 1,5 yıldır yapılamayan mezuniyet töreni, EÜ Tören Şölen Alanında gerçekleştirildi. Son iki yılda lisans eğitimini tamamlayan öğrenciler, yapılan törende mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Törene; İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı’nın yanı sıra Dekan Yardımcıları Doç. Dr. İlknur Gürses Köse, Doç. Dr. Çiğdem Dirik, fakülte akademisyenleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende konuşan Dekan Prof. Dr. Takımcı, “Bugün mezun olan öğrencilerimizin heyecan ve mutluluğunu paylaşmak çok kıymetli. Pandemi döneminde sevgili öğrencilerimizden uzak bir eğitim süreci geçirdik. Öğrencilerinden uzak düşen İletişim Fakültesi, hüzünlü bir yalnızlık çekti. Ne mutlu ki öğrencilerimizle yeniden yüz yüze eğitim ile bir araya gelme imkânına kavuşuyoruz” dedi.

Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Takımcı, “Sevgili öğrencilerimiz, İletişim Fakültesi çatısı altında biz büyük bir aileyiz ve biliyorum ki gönül bağımız bir ömür boyu sürecek. Öğrencilerime dekan hocaları olarak tavsiyem; yaşamın zorluklarından korkmayın, her ne iş yaparsanız yapın her zaman çok dürüst, gayretli ve çalışkan olun.   Ülkemizin dürüst, ahlaklı, kendine inanan ve güvenen meslek sahibi gençlere ihtiyacı var.  Ege Üniversitesi kimliğinizi her zaman onur duyarak taşıyın” diye konuştu.

“Çağ, iletişim çağı”

EÜ İletişim Fakültesinin, her koşulda daha iyi ve kaliteli bir eğitim hedefi için uğraş verdiğini söyleyen Prof. Dr. Takımcı, “Öğrencilerimize dört yıl boyunca emek veren değerli hocalarımız ve çalışanlarımıza teşekkürü borç bilirim. Mezun olan kıymetli öğrencilerimizi yetiştiren değerli ailelerine de buradan teşekkür etmek istiyorum, Bugün, öğrencilerimizin hayatlarının dönüm noktası. Ömür boyu öğrenme misyonu ile hayata atılın ve inşallah bundan sonra medya sektöründe başarılarla dolu bir hayatınız olsun. Çağ, bizim çağımız yani iletişim çağı, her sektörün bize ihtiyacı var. Yolunuz açık olsun, iyi insanlarla karşılaşın. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Öğrenciler adına konuşma yapan 2019 fakülte birincisi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Gülden Metin ise, “Dört sene önce bu fakülteye girdiğimizde hepimizin hayalleri vardı. Bizler, 2019-2020 yılının mezunları olarak oldukça kötü bir döneme denk geldik. Zor zamanlar geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Şu anda hepimizin önünde çok uzun bir yol var ve ulaşmamız gereken yere gidene kadar da karşımıza birçok engel çıkacak. Bizler, pes etmedikçe bu engelleri aşmak da zor olmayacak. Bu diplomaların da ötesinde bir gelecek bizi bekliyor. Umuyorum ki hepimiz bir gün hayallerimize ulaşıp kendimizi olmak istediğimiz yerlerde buluruz” dedi.

“Topluma karşı büyük bir sorumluluğumuz var”

İletişim Fakültesi 2020 birincisi Reklamcılık öğrencisi Helin Özden, “Neredeyse yarısını pandemi dönemi zorlukları ile geçirdiğimiz ve dolayısıyla daha çok özveri gösterdiğimiz dört yıllık serüvenimizi bugün geride bırakıyoruz. Öncelikle bu serüvende emeği olan değerli hocalarıma, aileme ve arkadaşlarıma çok teşekkür etmek istiyorum. Tutkuyla bağlı olduğum bu bölümü ve bu mesleği bir başka önemli gelecek çizgisinden vazgeçerek, mutlu olacağımdan emin bir şekilde seçtim. İletişim Fakültesinin topluma, insana, çevreye dair ve hayatın içinden neler kattığına şahit oldum ve bu dönüm noktasıyla bugün olduğu gibi her zaman gurur duydum. En önemlisi ise İletişim Fakültesinden mezun olan bizlerin mesleklerimiz gereğince topluma ve toplumun geleceğine karşı büyük bir sorumluluğu olduğunun bilincine vardım. Hepimize bugünkü gibi gurur duyduğumuz nice anılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından mezun öğrenciler, geleneksel kep atma töreni ile keplerini fırlatarak mezun olmanın tadını çıkardılar. 



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 29.09.2021 05:03:00 0

Tarih: 29.09.2021 05:03

Haberi Sesli Oku