SARUHANLI - Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, Eğitim-Bir-Sen Yunusemre Temsilciliğinin hazırladığı, yeni üyeler için düzenlenen imza törenine katıldı.
Eğitim-Bir-Sen'e yeni üye olan çalışanlara rozetlerini takan Öner, "Büyük ve Güçlü Eğitim-Bir-Sen Ailemiz Büyümeye Devam Ediyor.
Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapan 10 arkadaşımız sendikamıza üye olarak gücümüze güç kattı.
Düzenlediğimiz imza töreniyle kendilerine aramıza hoşgeldiniz dedik, sendika rozetlerini taktık." dedi.
Hizmet kollarındaki kazanımların kamu görevlilerine anlatılmasının önemine vurgu yapan Öner, bu kazanımların anlaşılmasıyla Memur-Sen’in toplu sözleşmedeki başarısının da ortaya çıktığını ve bu kazanımların Ağustos ayından bu yana Memur-Sen’in üye sayılarına da yansıdığını söyledi.
Toplu Sözleşmeyle ilgili eleştirilere de değinen ve tüm sorunların temelinde sistemsel bir sorun olduğuna vurgu yapan Öner “Bizi her zaman işçi konfederasyonlarıyla kıyaslayıp buna göre değerlendirme yapanlar memurlar ve işçilerin aynı şartlarda masaya oturmadığını bilmeliler. İşçi sendikacılığının yapısı ile kamu görevlileri sendikacılığının yapısı ve toplu sözleşme sistematiği arasında devasa bir fark var. İşçilerin toplu sözleşmesi 2 ay sürerken bizde yalnızca 1 ay sürüyor bunun da yalnızca son 10 günü müzakereye ayrılıyor. İşçilerde yetkisiz sendikalar masada yer almazken bizde yetkisiz bir değil iki konfederasyon var. İmzaya yetkileri yok, teklifleri görüşülmüyor ama yetkili sendikanın gücünü kırmak için masada yer verilmişler. Her şeyden önce işçiler görülen enflasyon üzerinden pazarlık yaparken biz hedeflenen enflasyon üzerinden pazarlık yapıyoruz. İşçiler ilk altı ay ortaya çıkan gerçek rakamlara bakıp pazarlık yapıyorlar ve geçmiş altı ayın zammını alıyorlar oysa biz önümüzde duran 2 yılı Merkez Bankası’nın kağıt üzerinde çizdiği rakamlara göre değerlendirip pazarlık yapıyoruz. Böyle bir sistemden kamu görevlilerinin hayrına bir şey çıkması mümkün mü?” ifadelerini kullandı.
Toplu Sözleşme ikramiyesiyle sendikalı olmanın anlam kazandığını belirten Öner, bunun kamu görevlileri sendikacılığı için önemli olduğunu ancak eksik olduğunu belirtti. İşçi sendikacılığında olduğu gibi kamu görevlileri sendikacılığında da dayanışma aidatının olması gerektiğini belirten Öner, “Sendikanın gayreti ve emeğiyle üye olanın da üye olmayın da aynı haklara sahip olduğu bu sistem mutlaka değişmelidir. Kamu görevlileri sendikacılığında da tıpkı işçilerde olduğu gibi dayanışma aidatı olmalıdır. Sendikanın önemi ancak bu şekilde anlaşılır ve ‘sendika ne işe yarıyor?’ sorusunun cevabı ancak bu şekilde bulunur” diye konuştu.
Öner, Memur-Sen olarak kamu görevlilerinin önünü açacak yeni bir hedef için çalışacaklarını belirterek “Bundan sonraki süreçte enerjimizi toplu sözleşme sürecini bizim adımıza çetrefilli hale getiren 4688 sayılı kanunun değişmesi adına kullanacağız. İşçi toplu sözleşmeleri ile kıyaslandığında memur toplu sözleşmeleri gerek işleyiş gerekse süre bakımından dezavantajlı bir durum oluşturuyor. Biz yasanın daha adil ve süreci daha kolay işletecek şekilde değişmesi için çeşitli girişimlerde bulunacağız. Teşkilat olarak artık buraya yoğunlaşıp sorunun üzerine gitmemiz gerekiyor" dedi



Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 4.10.2021 07:38:00 414 0

Tarih: 04.10.2021 07:38

Haberi Sesli Oku