SARUHANLIYunusemre ilçesinde eğitim öğretimine  devan eden Cumhuriyet İlkokulu "Aile Tarihi ve Kültürü Öğeleri" sergisi açtı.  Sergini amacı evlerde kalmış tarihi nesnelerin hikayelerini öğrenmek, evlerde saklı kalmış ürünleri öğrencilere tanıtmak,   öğrencilere  geçmişi ile  ilgili bilgiler vermek olduğu aktarıldı.

Yunusemre Cumhuriyet İlkokulu 4.sınıf öğrenci  ve öğretmenlerinin hazırladı  "Aile Tarihi ve Kültürü Öğeleri" sergisi açıldı.  Açılışı Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş,  Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Mustafa Çalık,  Yunusemre Cumhuriyet İlkokulu  öğretmenleri Levent Kurban, Nuray Ördekçi, Rabia Akan, Dilek Çalık, Harun Bartu ve öğrenciler  katıldı. 

Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Mustafa Çalık Aile Tarihi ve Kültürü Öğeleri sergisinin Tarihimize ışık tutmak açısından önemli olduğunu söyledi ve başta  Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş olmak üzere açılışta ve serginin hazırlanmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Sergi açılışında kısa bir açıklama yapan  Aile Tarihi ve Kültürü Öğeleri sergisi sorumlusu  öğretmen Dilek Çalık, evlerde bulunan tarihi nesneleri gün yüzüne çıkarmak, öğrencilere bu tarihi  nesneleri hikayesi   anlatmak olduğunu söyledi.  Öğretmen Dilek Çalık sözlerine şöyle devam etti;

"Öğrenci velilerimizden ilgilerinden   dolayı teşekkür ediyorum. 300 çeşitten fazla tarihi nesneleri toplamayı başardık. 100 ve 120 yıllık elimizde ürünler  var. Bu ürünler aileler tarafından titizlikle saklanmış, bugün bizde   öğrencilerimize bu ürünleri tanıtıyoruz. Hikayeleri varsa hikayelerini kullanım alanlarını öğrencilerimize aktarıyoruz. Örnek verecek olursak  sergimizde   seccademiz  var nesilden nesile aktarılmış ve 5 kuşaktır  aktarılıyor. Burada bu ve bunun gibi hikayesi olan ürünlerimizi sergiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş  Aile Tarihi ve Kültürü Öğeleri sergisi önemine vurgu yaptı. Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş şöyle dedi;

"Velilerimiz ile okullarımız bütünleşiyorsa sahadan bu tür kültür varlıklarını almak mümkün 100 ve 120 yıllık ürünleri ortaya çıkarmak büyük başarı. Cumhuriyet ilkokulumuz veliler ile diyalog yaparak bu ürünleri topladı. Bunların ortaya çıkarılmasında öğrenci, öğretmen,  veli ve okul idaremiz beraber çalışmıştır . Biz okul  veli  ve çevrenin bütünleşmesini burada görüyoruz. Okul  veli ve çevre bütünleşirse ortaya bu şekilde çok güzel eserler çıkıyor. Tarihimize kültürümüze ışık tutmuş oluyoruz. Tüm emeği geçenlere     teşekkür ederim" şeklinde konuştu.



Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 4.11.2021 10:07:00 604 0

Tarih: 04.11.2021 10:07

Haberi Sesli Oku