SARUHANLI - Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve idarenin okulların yeniden yüz yüze eğitime başlaması kararına hazırlıksız yaşandığına dikkati çekerek, “Okullardan çok sayıda şikayet tarafımıza ulaştı. Bu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın beceriksizliğini göstermektedir. Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde Vicdan Karaosmanoğlu İlkokulu’nun yıkılmasının ardından yerine yapılan Ahmet Bedevi Mahallesi’ndeki okula giden öğrencilere okul servisinin tahsis edilmemiştir. İlkokul çağındaki çocuklarımızın uzun yollar yürümesine neden olan bu plansızlığın bir an önce giderilmesi konusunun takipçisi olacağız. Yetkilileri göreve davet ediyorum. Eğitim alanındaki tüm sorunların takipçisi olmayı sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yaptığı açıklamada, Mart 2020’den itibaren dünyayı etkisi altına alan küresel Kovid-19 pandemisinden en çok etkilenen ülkelerden birinin Türkiye olduğunu belirterek, “Toplam vaka sayısında ülkemiz en çok vakanın yaşandığı 7’nci ülke olurken, en fazla ölüm yaşanan 18’inci ülke konumunda. Covid-19 ile mücadele kapsamında yeterli önlemlerin alınmamasının dışında ülkemiz özellikle pandemi nedeniyle işyerleri kapalı tutulan esnaflara ve çalışanlara yeterli destek verememiş, dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde bu toplum kesimine geri ödemesiz hibeler sunulurken, Adalet ve Kalkınma Partisi kabinesi, faizli krediler vererek, zaten zor durumda olan vatandaşlarını bir kez daha cezalandırmıştır. Covid-19 pandemisinden en çok etkilenen alanlardan biri de eğitimdir” dedi. Özel, şunları kaydetti:

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM

“Türkiye, bu süreçte okullarını en fazla kapatan ülkelerden biri olmuş, öğrencilerini okuldan uzak tutmuş, bunu yaparken dijital altyapıdaki eksiklikler nedeniyle çok sayıda öğrenci uzaktan erişim engeliyle karşılaşarak, pandemi boyunca eğitim hakkından uzak kalmıştır. Bu nedenle 6 Eylül’de okulların tekrar açılacak olması yönündeki kararı yerinde bulmuştuk. Ancak, okulların kapalı olduğu dönemde okullardaki hiçbir eksikliğin giderilmediği, bu konuda iktidarın bir adım dahi atmadığı görüldü. Milli Eğitim Bakanlığı, anlaşılıyor ki yeniden yüz yüze eğitime geçilmesi kararına hazırlıksız yakalandı. 6 Eylül’den itibaren başta okullardaki hijyen koşulları, okullardaki kalabalık sınıflar olmak üzere çok sayıda şikayet tarafımıza ulaştı. Bu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın beceriksizliğini göstermektedir. Ayrıca, yıkılması planlanan okulların yıkılmasında yaşanan gecikmeler, ile yıkılacak okullardaki öğrencilerin başka okullara yönlendirilmesindeki plansızlıklar ile karşı karşıya kaldık. Bu yaşananların tamamı, ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizin hevesini kırmakta, onların geleceğe umutsuz bakmalarına neden olmaktadır. Bu yöndeki sorunlardan birini de Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde yaşadık. Vicdan Karaosmanoğlu İlkokulu’nun yıkılmasının ardından yerine yapılan Ahmet Bedevi Mahallesi’ndeki okula giden öğrencilere okul servisinin tahsis edilmemiştir. İlkokul çağındaki çocuklarımızın uzun yollar yürümesine neden olan bu plansızlığın bir an önce giderilmesi konusunun takipçisi olacağız. Çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitime erişebilmeleri için bu sorunların bir an önce çözülmesi noktasında yetkilileri göreve davet ediyorum. Şehzadeler Belediye Meclis üyemiz Emrah Azboy’un gündeme getirdiği bu konunun ve eğitim alanındaki tüm sorunların takipçisi olmayı sürdüreceğiz.”



Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Hastanede vahşi cinayet: Annesini katletti!

Figen Çoban cinayetinde karar çıktı: Öldürülen kadının kocasına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 19.09.2021 04:55:00 548 0

Tarih: 19.09.2021 04:55

Haberi Sesli Oku