SARUHANLI - CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde pazar yerini ziyaret ederek pazarcı esnafı ve vatandaşlarla görüştü. Vatandaşların fiyatların yüksekliğinden yakındığını söyleyen Başevirgen, “Saraydan ülkenin hali güllük gülistanlık görünüyor ancak gerçekler ne yazık ki çok acı. Vatandaş aç.” Diye konuştu.

“Alışveriş Artık Gramla”

Pazar yerine gelen vatandaşların bir ceplerindeki paraya, bir de tezgah etiketlerine baktığını ve hiçbir şey almadan geri döndüklerini söyleyen Bekir Başevirgen, “Gıda enflasyonundaki artış vatandaşı aç bırakır hale geldi. Vatandaşın kilo ile sebze meyve alma şansı yok. Pazarda alışveriş artık gramla yapılıyor.” Dedi.

“Vatandaş ‘Yenmiyor’ Diye Gramla Alıyor Ama Bunu Söylerken Bile Utanıyor”

CHP’li Milletvekiline dert yanan bir pazarcı esnafı, “İktidar ne zaman ‘Eyyyyy’ diye birilerine seslense ihracat duruyor.  Ispanak üretiyorum tohumu İsrail’in. Bizim değil ki. Biz sadece cami yapıyoruz. Ürettiğimiz bir şey yok. Bizi kandırıyorlar. Gübreye yüzde 300 zam geldi. Üzümü geçen sene de 4 liraya satıyordum, bu sene de 4 liraya satıyorum. Vatandaşın alım gücü yok. Asgari ücretle geçinenler 250-300 gram mal alıyor. Bir kilo alma şansı yok. ‘Yenmiyor’ diyorlar ama onu derken bile gözlerindeki mahcubiyeti gizleyemiyorlar. Biz battık. Afşar Barajı yazın ortasında kurudu, seneye üzüm yine para etmeyecek. Başımızdakileri değiştireceğiz. “ diye konuştu.

“Çiftçi Kazanmazsa Kimse Kazanmaz”

Pazara alışveriş yapmaya gelen bir üzüm üreticisi de derdini anlattığı Bekir Başevirgen’e “ Eşim malzeme alırken korkuyor. Çünkü mahsulü para etmiyor. Biz de çarşı pazarda mecburen pahalıya alıyoruz. Mecbur alacağız aç mı kalalım? Çocuk okutuyoruz, maaş yok. Çiftçiyiz. Üzümü kuruttuk duruyor. 10 liradan üzüm satılır mı? Satılmaz.  Benim ilacım nerede, mazotum nerede, gübrem nerede, işçiliğim nerede? Eşiyle birlikte mücadele eden bir kadınım. Bağ buduyorum, traktör kullanıyorum neden? İşçilik parası vermeyelim, masrafı azaltalım diye.  Üzüm parası 3 senedir aynı ama ilaç, mazot, gübre aynı mı? Çiftçiye destek olsunlar. Çiftçi milletin efendisidir. Çiftçi kazanmazsa kimse kazanmaz. “ dedi.

“ Saray Tok Kalsın Diye Vatandaş Aç Geziyor”

Pazar ziyareti sonrası değerlendirmelerde bulunan Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Millet aç gezerken bürokratların kamudan 3’er 5’er maaş almasının önüne geçebilmek için kanun teklifi verdik ancak iktidar reddetti. AKP’liler 3-5 maaş alırken vatandaş 3-5 kuruş parayla ay sonunu getiremiyor. Açlık sınırı 3.093, yoksulluk sınırı ise 10.075 lira oldu. Vatandaş karnını doyuramıyor. İktidar ise  ‘Pazara tok gidin, çocukları alışverişe götürmeyin, kombiyi kısın kazak giyin’ gibi akıllara zarar tavsiyeler vermeye devam ediyor. Ülke her gün sefalete sürükleniyor. Saray tok kalsın diye vatandaş aç geziyor. AKP iktidara geldiği zaman 18 milyon olan yoksul sayısı, bugün açlık sınırında olan 16 milyon ve yoksulluk sınırında olan 50 milyon ile birlikte 66 milyona ulaştı. Türkiye’ de yoksulluk 20 yılda neredeyse dört katına ulaştı. Her güne yeni bir zam haberiyle başlıyoruz. Çok kısa bir süre içinde elektrik faturaları tam 3 kez zamlandı. Doğalgaza tam 8 defa zam yapıldı. Kömüre yüzde 30 mutfak tüpüne yüzde 42 zam geldi. Halkımız bunu hak etmiyor. Türkiye şu anki haliyle yönetilemez durumda. Bir an önce seçim sandığı halkımızın önüne gelmeli.” diye konuştu.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 6.11.2021 05:13:00 0

Tarih: 06.11.2021 05:13

Haberi Sesli Oku