POLİTİKA - Ülkede en fazla sulama birliği kooperatifine sahip Manisa´da kooperatiflerin sulanmayan araziler için çiftçilerden para istemesini meclis gündemine taşıyan CHP Manisa Milletvekili mazlum NURLU çiftçiden sorma ver parası alındığını söyledi.
Orman ve Su işleri Bakanına soru önergesi veren Mazlum NURLU önergesinde, çiftçilerin yoğun şikâyetine neden olan bu haksız uygulamadan ne zaman vazgeçileceğini sordu.
Devlet Su İşlerinin; 2013 yılından bu yana çiftçinin kendisine ait kuyulardan suladığı arazilerden ?su kullanım hizmet bedeli? aldığını belirten Mazlum NURLU yaptığı açıklamada; Haksız yere alınan bu bedelleri ödeyemeyen çiftçilerin traktörlerine haciz gelmeye başlamıştır. Manisa´nın birçok ilçesinde olduğu gibi merkez Yeniköy beldesindeki çiftçiler hacizle karşı karşıyadır.
Vatandaşlar şikâyetlerini Şehzadeler İlçe başkanımız aracılığı ile bizlere iletmişlerdir.
DSİ´nin hizmet götürmediği halde, çiftçinin arazisinden çıkan suyun parasını istemesinin adaletle, hakla ve hukukla ilgisi yoktur. AKP´nin bu icraatı, yeni bir ?sorma ver parası? uygulamasıdır.
Manisalı çiftçi, bağını, bahçesini sulamak için binlerce lira masraf ederek sondajını yaptırmış, tarlasının içinde açtığı kuyudan sulamasını yapmaktadır. Yaptığı üretim ile de ülke ekonomisine katkı sağlamaktır. Ülkemizde artık bilinçli tarım yapılmaktadır. Suyun kıymetini iyi bilen çiftçimiz, israf etmemek için damla sulama sistemine geçmiştir. Barajlardaki sular kapalı boru sistemleri ile dağıtılmaya başlanmıştır.
Durum böyle iken sulama hizmeti götürülmediği halde sulama kooperatiflerinin sahası içerisinde diyerek çiftçiden zorla para alınması doğru değildir.
AKP döneminde çiftçinin toplam borcu 80 milyar liraya yükselmiştir. Borçlu çiftçi sayısı 13 milyona çıkmıştır. Manisa´daki tarım arazilerinin % 60´ı hala ipoteklidir. Çiftçiyi bu kadar borca sokan hükümet, yine çiftçinin parasına göz dikmiştir.
Bakanlar kurulu kararıyla, sulanmayan arazi için çiftçiden zorla para alınmasından vazgeçilmelidir ifadelerine yer verdi.
Kendisinin çiftçi, olduğunu ve zaman zaman bu haksız ödemelerle karşı karşıya kaldığını belirten Mazlum NURLU Mecliste kurulan Bağcılık Sektörü ve üzüm Üreticilerinin Sorunlarının Tespiti Amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyesi olduğunu ve bu sorunları komisyonda dile getireceğini söyledi.



İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 11.01.2018 13:00:37 302 0

Tarih: 11.01.2018 13:00

Haberi Sesli Oku