Anahtar Kelimeler: Partililere Sert Yanıt

SARUHANLI - Cumhuriyet Halk Partisi Saruhanlı İlçe Teşkilatından, Ak Parti Saruhanlı İlçe Teşkilatı tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Saruhanlı Adliyesine verdikleri suç duyurusuna sert tepki gösterdi.

CHP İlçe Başkanı Ayşe Sunar ve Yönetim Kurulu Üyeleri parti binasında yaptıkları basın açıklamasından şunları kaydetti; ?Önceki gün İlçemizde AKP İlçe Teşkilatı, Adliye binamıza giderek Sayın Genel Başkanımızın Kurultay konuşmasında Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesi ile suç duyurusunda bulunmuşlardır. Sayın Genel Başkanımızı eleştirmek yerine, sanki kendileri savcı, kendileri, hâkim,  gibi hükmü vermişlerdir. Sanki çadır mahkeme kurmuşlardır. Hakaretin oluşması ancak, mahkeme kararı ile tespit olunur ve mahkeme dava açan ile açılanı yargılayarak sonuca varır. Öncelikli olarak herkesin huzurunda ifade etmeliyim ki! Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanını yargılarcasına, hüküm verircesine ifadeler kullanmak kimsenin ne hakkıdır, ne de haddidir.?

Sayın Genel Başkanlarının temsil ettiği makam, Ülkenin Kurucu Lideri ve Önderi Mustafa Kemal Atatürk´ün makamı olduğunu, Sayın Genel Başkanları Kurultay Konuşmasında ağırlıklı olarak,Cumhurbaşka´nın tarafsız kalacağına dair Türk Milletinin önünde yemin etmesine rağmen, tarafsız olmadığını ifade ettiğini anımsatan İlçe Başkanı Sunar, şöyle dedi; ?Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, Anayasa Mahkemesi´nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği karara karşı "Karara uymuyorum, saygı da duymuyorum" ifadelerine herkes tanık olmuştur. Cumhuriyet´in kuruluşundan beri ?Anayasa Mahkemesi´nin kararını tanımıyorum? diyen bir Cumhurbaşkanı görülmüş müdür? Anayasa Mahkemesi kararlarına herkes uymak zorundadır. Genel Başkanımıza suç duyurusunda bulunanlara Anayasamızın 138. Maddesini hatırlatmak isterim. Hâkimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler.?

Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremeyeceğini, genelge gönderemeyeceğini tavsiye ve telkinde bulunamayacağını dile getiren CHP´li Sunar, şöyle dedi; ?Muhtemelen AKP genel merkezince İl İlçe başkanlıklarına verilen talimatlar doğrultusunda, sistematik olarak AKP il ve ilçe başkanlıklarınca, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nu itibarsızlaştırma kampanyası yürütülmektedir. Zira yapılan şikâyet sonrasında adliye önünde verilen pozdaki ifade bir suç duyurusunda bulunmanın değil, verilen emirleri yerine getirmiş olmanın rahatlığının ifadesidir.

Genel başkanımızın Cumhurbaşkanı hakkında kullandığı ifadeleri düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında görmeyip, yarınlara yatırım yapma ve  yukarılara şirin gözükme çabasıyla soluğu Cumhuriyet Başsavcılıklarında alan AKP ilçe başkanlıklarını, ülkemizde yaşanan toplumsal olaylarda duyarlı olmaya davet ediyoruz.?

Bir süre önce Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan Ensar Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmasında 90 yıllık enkazı yerinden kaldırdık ifadelerini kullandığını hatırlatan Sunar, ?Türkiye Cumhuriyetini aşağılamış ve hakaret etmiştir. Unutmasınlar ki eşi Cumhurbaşkanı seçildiyse Türkiye Cumhuriyeti sayesinde seçilmiştir. Enkaz varsa 14 yıllık AKP iktidarı enkazı vardır, bu enkazı da Cumhuriyet Halk Partisi kaldıracaktır.? Dedi.

Ülkede AKP İktidarı ile zor günler yaşandığını dile getiren Sunar, sözlerini şöyle devam etti; ?Bizim gündemimizde her gün gelen şehit haberleri var, gözü yaşlı şehit annelerimiz var, şehirlerin ortalarında yol kesip kimlik soran teröristler var. Bizim gündemimizde yolları kazıp altına tonlarca mayın döşenirken uyuyan istihbarat var, yasaları tanımayın diyen yasa koyucular var. Bizim gündemimizde birilerinin egolarını tatmin etmek için, ülkemizin savaşa sürüklenmesi var, yolsuzluklar ve yoksulluk var.  Bizim gündemimizde içi boş demokrasi var, konuştuğu için tutuklanan gazeteciler var, sesini yükselttiği için gözaltlarına alınan öğrenciler var, birilerinin zevkleri için yaptığı fütursuzca harcamaların zam olarak halka yansıması var, evladının cebine harçlık koyamayan babalar var.?

Cumhuriyet Halk Partisi olarak düşünce ve ifade özgürlüğünün savunucusu olmaya devam edeceklerini, haklarında açılan soruşturmalar kendilerini inandığı yoldan ve doğru bildiklerini söylemekten alıkoyamayacağını ifade eden Sunar, ?Hakkımızda bu nedenlerle açılan soruşturmalar da bizim hayatımıza koyacağımız birer övünç madalyası olacaktır.? Diye konuştu.

 



13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 5.03.2016 12:23:43 919 0

Tarih: 05.03.2016 12:23

Haberi Sesli Oku

Politika

Politika Haberleri