SARUHANLI - Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili ve eski Grup başkanvekili Muharrem İnce, Saruhanlı´da partililerle buluştu.

CHP´li İnce, parti binasında yaptığı konuşmada,  Türkiye Büyük Millet Meclisi İsmail Kahraman´ın 25 Nisan´da ?Laiklik yeni Anayasa´da olmamalıdır´ dediğini anımsatarak, ?Meclis başkanı bir laf etti. Biz bir hafta kadar bekledik. Sonra milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte 20 imzayla savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ve bununla ilgili laiklik ve demokrasi mitingi yapacağımızı duyurduk.? Dedi.

Yarın Balıkesir´in Edremit ilçesinden başlayarak bunu vatandaşlara anlatacaklarını ifade eden İnce, şunları kaydetti; ?Hepimizin yolu açık olsun. Biz Cumhuriyeti savunmak için laikliği savunmak için izin alacak falan değiliz. Çıkarız aslanlar gibi savunuruz. Memleketin başı belada işte bugün sabah 8 şehidimiz var. Allah rahmet eylesin. Yani memleketimiz kan gölü her gün şehitlerimiz var. Adam bir tane derdi var Başkanlık başka derdi yok. Şimdi bir kukla arıyoruz. Yüksek profilli başbakan arıyor. Şimdi birkaç tane sorum var. Birincisi Ahmet Davutoğlu yüksek profilli mi o yüksek miydi ki düşüğünü arıyorsunuz. Buda ikinci sorum Temayül yapacaklarmış. Yani soracaklar sandık koyacaklar partiye soracaklar oy kullanarak düşük temayül, düşük profilliyi buluyorsa o zaman onlarında zekâsında düşüklüğü yok mu? Yani oylamayla nasıl oluyorsa düşük profilliyi seçiyorsunuz. Soru üç bu kadar telaşa gerek yok. Kaçak saraya bir tane sandık koyun tek oy kullanılsın tek oyla düşük başbakan seçilsin. Şimdiden sonra gelecek olan başbakan olmayacak yaver olacak. Yaverden de paşa olmaz. Bu böyle olacak.?

-Hedefimiz Yüzde 42 Oy-

?Umudumuzu tazelememiz lazım. Hatalarımızdan arınmamız lazım? diyen CHP´li İnce, sözlerini şöyle sürdürdü; ?Bir büyük yolculuğa çıkmamız lazım. Şu moral bozukluğumuzundan kurtulmamız lazım. Ya bunları yenemeyiz. Bizim zaten yüzde 25 buradan bir çıkmamız lazım. Cumhuriyet Halk Partisinin bir tane hedefi olacak Ecevit yüzde 42´yi aldı mı bizim hedefimiz yüzde 42 olacak. Bizim hedefimiz tek başına iktidar olarak o rüzgârı bulmamız lazım. Size bir tane örnek vereyim Son yerel seçimlerinde Yalova seçimlerini iptal ettiler sonra 1 Haziranda tekrar seçime gittik. Ankara büyükşehir belediyesi oradaydı. İstanbul büyükşehir belediyesi oradaydı. Sokağın birinde sağlık bakanı vardı. Birinde içişleri bakanı, birinde tarım bakanı vardı.Her sokakta bir bakan vardı.  Ne oldu kulaklarını yere deştirdi. Yine yapabiliriz. İnanmamız lazım önce.? Şeklinde konuştu.

-Suriye politikasının mimarı Davutoğlu değilim mi?-

Memleketi 7 Haziran´dan bu yana düşük profilli Davutoğlu yönettiğini iddia eden İnce, ?500 şehidimiz var. Ankara´nın göbeğinde çocuklarımız havaya uçtu. Merasim sokakta bomba patladı. Garda bomba patladı. Kızılay´da bomba patladı. Başkentte 3 kez bomba patladı. Memleket kan gölüne dönmüş. Yangın yeri 313 milletvekili var iken dik duramayan beceriksiz bir adam. Çekil değince ağlayıp çekiliyor. Ben bu adama hakkımı falan helal etmiyorum. Memleketi batırdı ben hakkımı helal etmiyorum. Hesap soracağız. Bunları yüce divana göndereceğiz. Suriye politikasının mimarı Davutoğlu değilim mi? 4 milyon Suriyeli Türkiye´nin sokaklarında geziyor. Kilis´e her gün bomba yağıyor. Bomba düştü diyorlar. Dalga geçiyorlar, yer çekimi diyorlar. 300 sene önce Newton´un kafasına elma düştü. Yer çekimini buldu. Bu düşük profilli adamların kafasına her gün bomba düşse de akılları başına gelmiyor bunların. Bunlara hakkımızı helal etmek yoruz. Bu partiyi iktidar yapacağız hiç kuşkunuz olmasın. Kimse moralini bozmasın bu memleket sahipsiz değil.?

Milletvekili İnce´nin ziyaretinde Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Cumhuriyet Halk Partisi Saruhanlı İlçe Başkanı Ayşe Sunar, İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay ve partililer hazır bulundu.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 13.05.2016 14:34:40 1464 0

Tarih: 13.05.2016 14:34

Haberi Sesli Oku