CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, “Bugün Türkiye’de bir kara baskı düzeni uygulanıyor, bu düzen içerisinde yurttaşın adalet kavramına güveni kalmamış durumdadır” dedi.

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Manisa’nın Saruhanlı İlçesine gelen Koç, parti binası önünde, partililere hitaben bir konuşma yaptı.

-Cumhuriyet Bizim İçin Hem Ana Hem Baba-

Cumhuriyet olmadan demokrasi olamayacağını, Demokrasinin cumhuriyetle taçlandırılırsa anlam kazanacağını belirten Koç, “Ancak bu gün bu değerlerin nasıl içinin boşaltıldığını, uygulamalarıyla görüyoruz. Onun için demokrasi diyen, demokratikleşme paketi açtığını söyleyene dönüp önce sen demokrasiyi öğren, kendi içinde yaşa, yüreğinde yaşa ondan sonra millete demokrasi tarifi et diyesi geliyor insanın” dedi.

“Bazı değerler vardır, kaybedilince anlaşılır. İçinde yaşarken elinizden gitmekte olduğunu, erimekte olduğunu görürsünüz, aldırmazsınız zaman zaman, duyarsız davranırsınız zaman zaman ama o değer kaybolduktan sonra ne kadar kıymetli ve önemli olduğunu anlarsınız” diye Koç, “Tıpkı anne ve babanızın hayatta olduğun da ‘nasıl olsa yaşıyorlar canım’ dediğiniz, ama kaybettiğiniz de onun yokluğunu anladığınız gibi. Cumhuriyet bizim için hem ana hem baba. Demokrasi de onun en büyük tacıdır” diye konuştu.

-Hukuk, Adalet Yok-

Ülkenin yerel seçimlere hazırlandığını, Bu seçimin Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimlere yön verecek bir seçim olduğunu dile getiren Koç, şöyle konuştu:

“Bir kara baskı düzeni uygulanıyor bu gün Türkiye’de, bu düzen içerisinde yurttaşın adalet kavramına güveni kalmamış durumda. Bu günkü iktidara karşı olanlar bir noktada suçlu ilan edilip onlara uygun bir suç imal edilip o suç kişiye giydirildikten sonra ağır hapis cezalarına çarptırılıyorlar. Hukuk, adalet yok. 33   Mehmedin kanına giren, onları öldürme emri veren bir terörist gizli tanık. Bu ülkeye onuruyla hizmet etmiş bir Genelkurmay Başkanı o tanığın ifadesiyle hapse mahkum oluyor. Ciddi bir dönemden geçiyoruz. Bunun karşısında hep beraber direnmek zorundayız.”

-Okullarda Andımızın Kaldırılması-

Artık emekliden, işçiden, köylüden konuşulamaz duruma gelindiğini, ne söylense gündemin farklı yerlere çekildiğini ileri süren Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi tutturdular Türk Milleti üzerinden bir tartışma yaratıyorlar. Türkiye bir takım fetvalarla bir takım pazarlıklarla, masa üzerinde alın bu ülke sizin diye verilmedi. Bir mücadele yapıldı. Bu mücadele emperyalizmin en azgın olduğu dönemde en güçlü olduğu dönemde bu ulus yoksulluk içindeyken yaptı. O mücadelede yer alan herkesin bir etkin kökeni vardı ama hiç birisi benim aşiretim bu, soyum sopum bu diye ortada çıkmadı. Hepsi omuz omuza verdi. Beraber şehit oldular. Ortaya çıkan yapıya da her yurttaşımıza Türk Milleti dendi. Burada Türk adı bir ırkı özellik taşımıyor. Hepimizin ortak adı, herkesin bir inancı var başımız üstüne. Sen şimdi bir yerlerde biriyle pazarlık yaparak, içinde Türk ve Türk Milleti sözleri geçen andımızı kaldırırsan senin bu kavramlarla bir meselen var demektir. Bir şeylerden gocunuyorsun sen demektir. Veya sana sipariş verenler sana taşeron işi verenler bu kavramları ucuzlat, içini boşalt diyorlar.

- Devlet Kılık Kıyafet Zaptiyeliği Yapmaz -

Meydanlarda yükselen tepkiye dikkat edin. Bunun karşısında hemen inanç sömürüsü başladı. Türk Milleti, Tayyip Erdoğan anasının karnından doğmadan önce de Müslüman’dı, şimdi de Müslüman, yarın da inancını aynı saygı bağlılıkla devam ettirecek. Sen geldin diye Müslüman olmadı bu millet. Allah ile kul arasında bir çık. İnançları siyasete alet etme, sıkıştığın ve daraldığın zaman kadın giysisi üzerinden siyaset yapma. Devlet kılık kıyafet zaptiyeliği yapmaz, devlet kimin ne yiyeceğine ne içeceğine karışmaz. Devlet kaç çocuk yapacağına karışmaz. Bunlar devletin görevleri değil. Laik ve demokratik tüm rejimlerde devletin egemenliğini kullananlar eğitimde yargıda, güvenlikte yürütmede ve yasamada inançlarını ve etkin kökenlerini ifade edecek işaret giysi ve sembol taşımazlar. Hizmet alanları söylemiyorum. Hizmet sunanları söylüyorum. Bu şekilde siyaset yaparsak bunun sonu karışıklığa gider.”

Koç, konuşmasının ardından ilçedeki esnafları ziyaret ederek, yerel seçimlerde CHP Saruhanlı Belediye Başkan adayı Muharrem Ekici’ye destek vermeleri istedi.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Son Dakika 29.10.2013 10:47:40 287 0

Tarih: 29.10.2013 10:47

Haberi Sesli Oku