KULA - Kırsal kalkınmaya verdiği destekleriyle üreticilerin yanında olmayı sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula ilçesindeki hayvan üreticilerinin önemli bir ihtiyacının giderilmesine destek sağladı. Küçükbaş hayvan yıkama makinesi alan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula’da düzenlenen törenle makineyi üreticilerin hizmetine sundu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmaya destek sağlamaya ve üreticilerin gelirlerinin artmasına yönelik projelerine devam ediyor. Hayvan üreticilerinin önemli bir sorunu olan hayvan hastalıklarının artmasını önlemek ve üreticinin daha fazla kazanç elde etmesini sağlamak amacıyla Kula Kaymakamlığı, Kula İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kula Ziraat Odası tarafından hazırlanan proje kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi küçükbaş hayvan yıkama makinesi alarak Kulalı hayvan üreticilerinin hizmetine sundu. Yaklaşık 3 ton su kapasiteli küçükbaş hayvan yıkama makinesi Kula şantiyesinde düzenlenen törenle üreticilerin faydalanması için Kula Ziraat Odası’na teslim edildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin küçükbaş hayvan yıkama makinesi teslim programına, Kaymakam Kemal Duru, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yılmaz Usta, AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bilgin Sarısu, Kula Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal, Kula Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Aydın Topdemir, MASKİ Kula Şefi Tuba Ural, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Hayvan hastalıklarının önüne geçilecek

Kulalı üreticilerin hizmetine sunulan hayvan yıkama makinesiyle, hayvanlarda hastalıkların önlenmesi, dış parazitlere karşı mücadele hedeflenirken aynı zamanda girdi maliyetlerinde de azalma ve vatandaşlara sağlıklı et ve süt sağlanması amaçlanıyor. Küçükbaş hayvan yıkama makinesini ücretsiz bir şekilde Kula Ziraat Odası’na teslimini yaptıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, “Bu makinenin demirbaş kaydı koordinatörlüğümüzün bünyesinde kalacak. Kula Ziraat Odası başkanımız kendi traktör ve personelini takip için görevlendirecek. Kula Ziraat Odası ile düzenlenecek protokol ile makinenin ekonomik ve randımanlı bir şekilde kullanımı sağlanacak. Kula Ziraat Odası Başkanlığı kendi traktörü ve operatörü ile makinenin mahallelere sevkini sağlayarak, üreticilerin kullanmasını sağlayacak. Bu sevkiyat için belirlenen yakıt giderinin karşılanması için cüzi bir ücret talep edecek. Daha kaliteli ve uzun ömürlü kullanım için takibini mutlaka yapacağız. Biz Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bu makinenin kullanımı için herhangi bir ücret talep etmeyeceğiz. Bizim asıl istediğimiz, vatandaşlarımızın kamu kaynaklarıyla alınan bu makine ekipmanını kullanırken kendi makinesiymiş gibi özenli kullanıp, aldığı gibi sağlam bir şekilde getirip bir sonraki vatandaşın kullanımına sunacak şekilde hazır halde tutmasıdır. Kula'mıza ve Kulalı çiftçilerimize hayırlı olsun inşallah” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sundukları projeyi kabul etmesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin Kula’daki tarım ve hayvancılığa verdiği destek ve sağlanan imkanlarından dolayı teşekkürlerini ileten Kula Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal, “İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve Kaymakamlığımız ile ortak bir proje sunmuştuk. Manisa Büyükşehir Belediyemiz de bu projemizi yerine getirdi sağ olsun. Sadece bu koyun yıkama değil, aynı zamanda lavanta bahçemizin çitini de üstlendiler. Tarıma ve hayvancılığa büyük hizmetleri var. Burada Büyükşehir'e tekrar teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Artık Kulalı çiftçilerimiz, kıyıya köşeye gidip ya da göl kenarlarında hayvanlarını yıkamak zorunda kalmayacak. Bundan sonra talebi olan her çiftçimizin ayağına kadar gidip hizmeti ayağında sunacağız. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Kula’da 150 binin üzerinde hayvan varlığı var”

Kula Kaymakamı Kemal Duru ise, Kula ilçesinde 150 binin üzerinde hayvan varlığının olduğunu belirterek, “Çiftçilerimizin, özellikle üretimin ana kesiminin desteklenmesi çok önem arz ediyor. Büyükşehir Belediyemiz de gerek gübre dağıtımı olsun, gerek sepet dağıtımı gibi örneklerle tarıma olan desteğini göstermiş oldu. Küçükbaş Hayvan Yıkama Makinesi tesliminin Kula'dan başlaması Kula'mızın küçükbaş ve büyükbaş hayvan sayısında, niteliğinde ve niceliğinde Manisa birincisi olmasının önemli faktörü olduğunu düşünüyorum. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kula'ya bu makineyi karşılıksız hibe eden Büyükşehir Belediye'mize teşekkür ediyorum. Bu makineyi de etkin bir şekilde kullandıracak olan Ziraat Odası'na da şimdiden teşekkür ediyorum. Ben muhtarlarımıza, çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah üretimin artmasında da vesile olsun" dedi.



Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 29.07.2022 15:42:00 555 0

Tarih: 29.07.2022 15:42

Haberi Sesli Oku