Anahtar Kelimeler: Büyükşehir' Kırsala Fidan Desteği

SARUHANLI - Manisa’da tarımsal üretimin çeşitlenmesi ve nitelikli ürün üretimi ile üreticilerin topraktan elde ettikleri kazancın artması için önemli çalışmalar yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde meyveciliği geliştirmek için dev bir hamleye daha imza attı. Manisa Büyükşehir Belediyesi 17 ilçede 1000 üreticiye trilye zeytin, ceviz, badem, ayva, Trabzon hurması, incir, kayısı ve menengiç çöğürü dağıtacak. Meyveciliğin geliştirilmesi projesi kapsamında üreticilere desteklerinin artarak devam ettiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “100 bin adet meyve fidanını yüzde 75 hibeli olarak üreticimize dağıtacağız. Manisa’mızın meyvecilikte de daha fazla söz sahibi olması ve üretim alanlarının adeta meyve bahçesine dönmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede 1000 üreticiye 100 bin adet meyve fidanı dağıtacak. 26 bin 900 adet trilye zeytin, 22 bin 100 adet ceviz, 16 bin 980 adet badem, bin 50 adet ayva, 1890 adet Trabzon hurması, 8 bin adet incir, 5 bin adet kayısı ve 18 bin adet menengiç fidanı, Manisa Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla toprakla buluşacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında üreticilere destek olacaklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün,  “İlimiz genelinde meyveciliği geliştirmek, üreticiyi sertifikalı fidanlarla üretime teşvik ederek ürün kalitesi konusunda bilinçlendirmek, hızla artan nüfusun yiyecek ve tarımsal ürün ihtiyaçlarını karşılayacak, tarıma dayalı sanayimizin istediği özellikte hammadde ihtiyacına sürekli cevap verebilecek, ihracatımızda önemli yeri olan tarımsal ürünleri yetiştirmek ve sanayimizin gelişmesi için yıldan yıla artan döviz ihtiyacını karşılayacak olan önemli bir kaynak olması amacıyla üreticilerimize; zeytin (trilye), ceviz, badem, ayva, cennet hurması, incir, kayısı ve menengiç dağıtımı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yüzde 75 Hibeli

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin dağıtımı yapılacak meyve fidanlarının maliyetinin yüzde 75’ini karşılayacağını belirten Başkan Ergün, “Üreticilerimiz, aldıkları fidanın yalnızca yüzde 25’lik kısmını kendileri ödeyecek. Geri kalan yüzde 75’li kısmı Manisa Büyükşehir Belediyemiz tarafından üreticilerimize hibe edilecek” dedi.

Kayısı, İncir ve Menengiç Fidanları İşbirliği ile Dağıtılacak

         Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kayısı, incir ve menengiç fidanlarının Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yapılan işbirliği protokolü kapsamında üreticilere verileceğini söyledi. Başkan Ergün, “Manisa’mızın meyvecilikte de daha fazla söz sahibi olmasını amaçlıyoruz. Üretim alanlarının adeta meyve bahçesine dönmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şimdiden halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 2.11.2021 15:31:00 0

Tarih: 02.11.2021 15:31

Haberi Sesli Oku