Bitlis Nemrut-Süphan Jeoparkı için çalışmalarını sürdüren Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ve Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Türkiye Ulusal Jeopark Yapılanması için biraraya geldi.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul başkanlığındaki heyet, Türkiye`nin ilk jeoparkı olan Kula Volkanik Jeoparkı hakkında bilgi almak üzere Manisa’ya geldi.

Valilikte yapılan toplantıya Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Bitlis Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Kula Jeopark Koordinatörü Erdal Gümüş, Bitlis Jeopark Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yıldırım Güngör, İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Gülpınar Akbulut, Bitlis Jeopark Koordinatörü Jeolog Evrim Çelik katıldı.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, “Bugün Kula Volkanik Jeopark alanının UNESCO’ya müracaatı ve müracaat sonrası geçen sürece ilişkin arkadaşlarımız bilgi paylaşımı yapacaklar. Bundan sonraki dönemde de Bitlis’in Nemrut-Süphan Jeoparkı dünya jeopark listesinde en saygın yerini alacaktır. Buna yürekten inanıyoruz.

Bu süreçte Türkiye’nin ilk jeoparkı olarak Kula’nın tescili sürecindeki bilgi paylaşımı gerek bundan sonraki yapılacak olan ortak çalışmalar ve oradaki kabul sürecindeki destek olarak her zaman sizlerin yanında olduğumuzu, elimizden gelen her türlü desteğe hazır olduğumuzu bilmenizi ve bundan emin olmanızı istiyoruz. Bugün sizleri burada görmekten son derece memnunuz. İnşallah teknik arkadaşlarımız arasında gerek yüz yüze, gerekse her türlü iletişim aracı ile bu bilgi paylaşım süreci devam edecek. Bizler de takip edip en üst düzeydeki işbirliğinin gerçekleşmesi gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul da konuşmasında Kula’nın Volkanik Jeopark Alanı ilan edilmesinde emeği geçenleri tebrik ederek, “UNESCO programında Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir ilçesi bir proje yapıyor ve biz bu süreçte sertifika verilişinde buna tanıklık etmekten büyük mutluluk duyduk. Mutluluğun dışında bizlere moral ve ümit verdi. Demek ki bu aynı metotla, aynı yolla takip edilirse yapılabiliyor” ifadelerini kullandı.

Vali Yurdakul, hazırladıkları jeopark projesinin sadece Bitlis’in değil, Manisa’nın değil aynı zamanda Türkiye’nin Avrupa Birliği ve UNESCO nezdinde bir duruşu olduğunu belirterek, jeopark ile ilgili bir mevzuat olmaması nedeniyle tabanda yapılacak çalışma ve belirli bakanlıklardan alınacak temsilcilerle çalışmaların yürütülebileceğini ifade etti.

Vali Yurdakul, “Sayın valimizin liderliğindeki bir oluşumun çok daha anlamlı olacağını düşünüyorum. Ulusal networkün oluşturulması bundan sonraki potansiyel jeopark adaylarının da işini kolaylaştıracak, onların yürüme hızına katkı sağlayacak” diye konuştu.

Türkiye Ulusal Jeopark Yapılanması için ön görüşme niteliğindeki toplantıda Kula Jeopark Koordinatörü Erdal Gümüş, Kula Volkanik Jeopark alanı hakkında bilgi vererek, deneyimlerini paylaştı ve önerilerde bulundu.

Toplantıda, 7-8 Şubat 2014 tarihlerinde Bitlis’te ön çalışmaya devam edilmesine ve 2-4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Kula’da çalıştay yapılmasına karar verildi. Daha sonra Vali Yurdakul, makamında ziyaret ettiği Vali Savaş’a üzerinde ismi ve Selçuklu mezar figürleri bulunan baston hediye ederek, Valilik şeref defterini imzaladı.

Vali Savaş da, Vali Yurdakul’a günün anısına Manisa lalesi anemon motifleri işli çini plaket hediye etti.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
24.12.2013 09:47:34 397 0

Tarih: 24.12.2013 09:47

Haberi Sesli Oku