Anahtar Kelimeler: 0

AK PARTİ’Lİ VEKİLDEN “BAYKAL” İDDİASI

 

SARUHANLI - Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, geçmişte kirli adamlarla buluştuğunu iddia ettiği CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Türkiye’deki karanlık sayfaların aydınlanmasını istemediğini ileri sürdü.

 

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Üyesi Özdağ, Kardelen muhabirine CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın komisyon toplantısında yaptığı sunumun ardından toplantı salonunu terk etmesi olayını değerlendirdi.

 

Baykal’ın davetlerine icabet ederek parlamentoya geldiğini ancak 5 sayfalık bir metin okuduktan sonra çıkıp gittiğini belirten Özdağ, “Bizim soru sormamıza fırsat vermeden, “Milletvekilleri, milletvekillerini ve halkı sorgulayamaz” ifadesini kullanarak ayrıldı. Yani Sayın Baykal kaçtı diyebiliriz” dedi.

 

CHP Antalya Milletvekili Baykal’ın burada yaptığı konuşmasında, ‘1980 darbesinden sonra Türkiye’de siyaset yozlaştırıldı. Çeşitli pazarlıklarla koalisyonlar dönemi açıldı. Bu koalisyonlarla beraber de Türkiye de siyasi bir ahlaki dejenerasyon yaşandı) ifadesini kullandığını dile getiren Özdağ;

 

“Oysaki kendisi de Sayın Tansu Çiller’in Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanıydı. Acaba kendiside dejenerasyona uğrayan, dejenere olan siyasi yapının içinde niçin yer aldı diye sormamız gerekiyordu. 1978 öncesinde Bülent Ecevit’in ‘10 tane kumar borcu olmayan kişi arıyorum’ deyip 11 kişiyi transfer ederek hükümet kurmuş olmasını neyle izah ediyor sorusunu soracaktık biz Sayın Baykal’a, aynı zamanda kendisi Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde 367 garabetini desteklemişti. Bunu niçin desteklediğini soracaktık” diye konuştu.

 

Deniz Baykal’ın Komisyon Başkanı Nimet Baş’a ısrarla ‘Ben 28 Şubat’la ilgili bir şey bilmiyorum. Ben 12 Eylül ile ilgili konuşacağım’ diyerek geldiğini öne süren Özdağ, şöyle devam etti;

 

“Baykal gibi bir siyasetçinin etik dışı davranış sergilememesi gerekiyordu. Fakat maalesef yeniden şöhret tazelemeye ihtiyaç duymak istedi. 4 partinin önergesiyle kurulmuş darbelerle hesaplaşan bir komisyon var. Bu önergede CHP Genel Başkanı’nın da imzası var. Baykal şunu söylüyor, ‘Bu komisyonun kurulmuş olması meclis tüzüğüne göre aykırıdır. Kılıçdaroğlu bu işi bilmiyor demek istiyor. CHP Milletvekilleri bu işi bilmiyor demek istiyor. Peki, o gün Baykal neden sesini yükseltmedi. Partisinin grubunda niye konuşmadı. Meclis’te niye sesini çıkartmadı.

 

Aradan 4 ay geçmiş, komisyon görevini tamamlamak üzereyken şov yapmasına gerek var mıydı? Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var. Türkiye’de karanlık sayfaların aydınlanmaya ihtiyacı var. Ama Sayın Baykal, karanlık sayfaları aydınlatan bir meclisin tavrını ve tutumunu kınayarak, kendisini de kınanacak hale getirmiştir.”

 

“Sayın Baykal, darbelerle hesaplaşalım derken, acaba darbecilerin içerisin demiydi” diye soran Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü;

 

“ CHP İstanbul eski İl Başkanı Gürsel Tekin demişti ki ‘28 Şubat döneminde Sayın Baykal’a Başbakanlık teklif edildi. Baykal bunu kabul etmedi’ Bunu kim teklif etti diye soracaktık. Sayın Baykal’ın bunu açıklaması gerekiyordu. Kim di bu teklifi yapan rütbeliler miydi? Siviller miydi? Bu teklifi niçin kabul etmemişti.”

 

Baykal’ın Meclis iradesine saygı duyması gerektiğini, 52 yıldır darbelere maruz kalan, darbecilerle hesaplaşmak isteyen Meclis iradesine saygı göstermesi gerektiğini vurgulayan Selçuk Özdağ,

 

“Sayın Baykal o sayfaların karanlık kalmasını istiyor. Sayın Baykal’ın demokrasiye inanmadığı, Sayın Baykal’ın zaman zaman kirli adamlarla buluştuğu, kirli adamlarla en azından teşrik-i mesai içerisinde olduğu izlenimi, intiba uyandı bizde. Sayın Baykal maalesef demokrasiyi içselleştiremediğini, millet iradesini içselleştiremediğini bir kez daha gösterdi” dedi.

 

Muammer Kökcüoğlu



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
1.11.2012 16:28:01 339 0

Tarih: 01.11.2012 16:28

Haberi Sesli Oku