Saruhanlı Başarı Dershanesi yarıyıl tatilini fırsat bilerek pencerelerini yeniledi. Bunun yanı sıra dershane binasında fiziki iyileştirmeler yapan Başarı, sürekli kendini yenileyerek Manisa’da ki eğitim markaları arasında yerini sağlamlaştırıyor.

Dershane Müdürü Nevzat Tekbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başarı Dershanesi’nin dünden bugüne 10 yıllık gelişim sürecini değerlendirdi.

10 yıl önce atıl durumda devraldıkları dershane binasını sürekli yenileyerek eğitim koşullarına uygun hale getirmeye çalıştıklarını ifade eden Tekbaş, şunları anlattı:

“2016 yılında güçlü kapanma ihtimali olmasına rağmen, her şeye maddi temelli yaklaşmayıp, öğrencilerimiz bütün maddi öğelerden çok daha değerli olduğunu bildiğimiz için demir olan pencerelerimizin tümünü çift cam pimapen taktırarak öğrencilerimizin daha sıcak ve daha sağlıklı koşullarda çalışma ortamlarına kavuşturduk.

10 yıllık tecrübemizle deneyimli yöneticilerimizin rasyonel ve stratejik yaklaşımlarıyla. Tam profesyonel işbölümü ve dayanışma modeli doğrultusunda, mükemmel ve her biri alanında uzman, işinin ehli, eğitimdeki bütün olumsuzluklara çözüm odaklı yaklaşım sergileyen tam anlamıyla görev adamı öğretmenlerimizin de katkısıyla 10 yılda büyüdük ve geliştik. Maddi, manevi anlamda artık Manisa’da aranan, tercih edilen marka bir eğitim kurumu haline geldik.

Geçen 10 yıl içerisinde sayısız başarılara imza attık. SBS’de Saruhanlı’da ilk Türkiye birinciliklerini çıkardık. Bunun yanında diğer öğrencilerimizi de farklı Türkiye dereceleriyle askeri liselere, kolejlere yerleştirdik. İzmir ve Manisa olmak üzere sayısız öğrencimizi Fen liselerine gönderdik. Üniversite sınavlarında Boğaziçi, Galatasaray, ODTÜ, İTÜ gibi ülkemizin sayılı üniversitelerinin Tıp ve Hukuk Fakülteleri, Diş Hekimliği, Eczacılık, Siyasal ve Mühendislik gibi bölümlerine üstelik dereceyle sayısız öğrenci gönderdik.

Malum Sayısal dersleri ülkemiz genelinde öğrencilerimiz için nerdeyse bir kâbus, meslek liseleri için bu daha büyük bir kâbus tabi. Biz de İlçemizde meslek liselerinin fazlalığının bilincinde olarak diğer dershanelerden farklı olarak, belki de hiçbir dershanenin uygulamadığı şekilde öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin değerli zamanlarından feragat edip fazladan bir özveriyle meslek lisesinden gelen öğrencilerimize ilk defa bu sene yöntem olarak uygulamaya koyduğumuz matematik ve Türkçe altyapılarını artırmak ve temellerini sağlamlaştırmak için 3 ay özel yoğunlaştırılmış matematik ve Türkçe programı uygulamaya başladık.

Bu sayede önce temellerini güçlendirip ardından hızla YGS’ye hazırlamaya çalıştık, uygulamamamız meyvelerini de başarıyla veriyor. Dershanemiz öğrencilerinin matematik netleri belirgin bir düzeyde arttığına şahit olduk, bu da bizi çok sevindiriyor.

Öğrencilerimiz dershanemizde bire bir ve ek etütlerle beraber bin saati aşkın ders görüyor. Çok değerli öğretmenlerimiz gün boyu canlarını dişine takarak önce ders anlatıp anlamayanlara etütler düzenleyip hala da sorun varsa bire bir ders çalıştırıp ilçemizin başarısını yükseltmek için özel bir gayret içerisindeler.

Öğretmenlerimiz boş zamanlarında ayrıca derece yapan öğrencilere bire bir ders verip ödüllendirerek tabir yerindeyse durup dinlenmeden çalışmaktadırlar. Kurum müdürü olarak bu özverili çalışmalarından dolayı bu eşsiz ve üstün gayretleri için tüm öğretmenlerime defalarca teşekkür ediyorum.

Rehberlik servisimiz her öğrencinin birbirinden faklı dünyası olduğunun bilincinde hareketle bireysel farklılıkları doğrultusunda her öğrencimize ayrı ayrı uyguladığı değişken rehberlik stratejisiyle öğrencilerimizin sorunlarını doğru teşhis edip doğru tedaviyi uyguluyor.

Öğrencinin gelişimine bağlı olarak ve başarı seyrine göre yinelenen, artan ve azalan zamanlı yeni program strateji ve yöntemler deneniyor, buda şüphesiz başarı olarak bize geri yansıyor. Bu sayede ilçemizin gerek köy okullarından gerek ÇPL, Kız Meslek ve Erkek Teknik Meslek liselerinden derece yaptırıp Ortadoğu Teknik Üniversitesi gibi sayılı üniversitelere Hukuk Fakültesi gibi sayılı bölümlere öğrenci gönderdik.

10 yıl içerisinde bir dershanede olması gereken her şeyi tamamlayıp bir dershanenin yapması gereken tüm her şeyi yapmaya çalıştık en son tadilatımızla dershanemizi ilçemize ve ilimize yakışır bir eğitim yuvası haline getirdik. Maddi ve manevi tüm eksikliklerimizin çoğunu giderdik. Eskiden velilerimiz daha çok Saruhanlı dışındaki dershaneleri tercih ediyordu ama son yıllarda bu yönelimden vazgeçtiklerine şahit oluyoruz.

Bir marka haline gelen dershanemizin olağanüstü başarıları sayesinde artık velilerimiz öğrencisini dışarıya gönderme gereği duymuyor. Dışarıya giden öğrenciler Saruhanlı koşullarından 2 hatta 3 kata kadar bir maddi kayba ve zaman kaybına uğradıkları halde istediklerini düşündüğü başarıyı alamadıklarını gördüler. Kazandıkları başarısının değişmediğini gördükten sonra boşuna masraf ettiklerini zaman harcadıklarını fark ettiler en önemlisi de aynı başarının Saruhanlı başarı dershanesinde de fazlasıyla ve defalarca alındığını gördükçe, zaman ve maddi olarak daha fazla bir yükün altına girmenin gereksiz olduğunu anladılar.

Dışarıya giden öğrencilerimizin gerek gelip giderken yolda harcadıkları zaman ve bedensel yorgunlukları gerekse öğrencilerimizin veli denetiminden çıkmasıyla dershaneye gittikleri yerlerde zamanlarını daha verimsiz kullandıklarına ve çalışma yerine sosyal mekânlarda zamanlarını harcadıklarını gördük. Üstelik yıllardır birçok velimizin sayısız öğrencisini okutmuş olmamız nedeniyle tüm Saruhanlı’da ki velilerimizle tanışıklığımızda 10 yıl içerisinde güçlenmiş oldu. Fiyatlarımızı da onlar için makul düzeyde tutuyoruz, çünkü onların nasıl emek harcayıp ne kadar zor koşullarda o paraları kazandığına bizzat şahit olarak bunları biliyoruz.

Saruhanlı’daki tüm veli ve öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, idareci ve yöneticilerimizi, hatta bütün Saruhanlıları bir aile sıcaklığındaki şeffaf, rahat ve konforlu dershanemize sıcak ve güler yüzlü kadromuzla tanışmaya, görüş alışverişinde bulunmaya, tavsiyelerini ve katkılarını dinlemeye, bir çay içmek içinde olsa bekliyoruz. Saruhanlı’daki tüm ilçe merkezi ve köylerdeki buluna öğrencilerimize ve öğretmenlerimize ve velilerimize gerek TEOK sınavında gerekse YGS sınavında başarılar diliyorum, Saruhanlının eğitim başarısının yükselmesinde gayretleri ve emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum.”



Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

Başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu

Halitpaşa’da ekili alanda yangın çıktı

Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 10.02.2014 12:52:27 1987 0

Tarih: 10.02.2014 12:52

Haberi Sesli Oku