ŞEHZADELER - Şehzadeler Belediyesi Çınarlıkuyu Mahallesinde bulunana 2 asırlık Çitlembik ağacının olduğu alanda çevre düzenlemesi ve park alanı yaptı. Çınarlıkuyu Mahallesinde birçok hizmet yaptıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ?Çınarlıkuyu mahallemiz 65 Mahallemize yaptığımız tüm hizmetlerden faydalanıyor? dedi. 

Çınarlıkuyu Mahallesinde bulunan 200 yıllık çitlembik ağacı, mahalle sakinlerinin kullanabileceği sosyal donatı alanına dönüştürüldü. Yapılan düzenleme ile Çınarlıkuyu Çitlembik Parkı halkın hizmetine açıldı. Geçtiğimiz gün yapılan açılışa Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kavas, Başkan Yardımcıları, Bilal Demir, Ahmet Songüler, Süleyman Çoban, Bayram Akkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan park alanı için Başkan Çelik´e teşekkür eden Çınarlıkuyu Mahalle Muhtarı Üzeyir Bardak ?Öncelikle Çınarlıkuyu Mahallemize hoş geldiniz. Seçim arifesinde değerli Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik Mahallemize ziyarete geldiğinde kendisine şuan altında oturduğumuz asırlık çitlembik ağacından bahsetmiştik. O zaman bu ağacın altında küçük bir çevre düzenlemesi yapalım Mahallemize yeterlidir demiştim. Ancak sağolsun değerli başkanımız bu şekilde bir çalışma Çınarlıkuyu Mahallemize yakışmaz, biz buraya Çınarlıkuyu Mahallemize yakışır bir park yapacağız dedi. Böylesine güzel bir yatırımı Mahallemize kazandırdığı için Allah başkanımızdan razı olsun? dedi. 

? BAŞKAN ÇELİK İLE GURUR DUYUYORUZ? 

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik´in Şehzadelere güzel hizmetler kazandırdığını ifade eden AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ?Seçimlerin hemen ardından ilk ziyaretimizi Çınarlıkuyu Mahallemize yapmıştık. Seçim süreci içerisinde Mahalle sakinlerimiz bizden bu alanın düzenlenmesi talebinde bulunmuştu. Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik yapmış olduğu çalışmalarla Şehzadeleri güzel seviyelere taşıdı. Değerli başkanımız ve ekibi bu alana gerçekten çok güzel bir park projesi hazırlamışlar. Gerçekten çok güzel bir alan olmuş. Burada asırlık çitlembik ağacının altında herkesin rahatlıkla dinlenebileceği, çocuklarımızın da parkta rahatlıkla oynaya bileceği güzel bir park alanı olmuş. Bu alanın böylesine güzel bir park alanına dönüşmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımıza ve tüm çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Biz AK Parti İlçe teşkilatı olarak bugüne kadar kendisinin yapmış olduğu hizmetler nedeni ile her zaman gurur duyduk. Bundan sonraki çalışmalarında daha güzel olacağına inanıyoruz? dedi.  

?ÇINARLIKUYU MAHALLEMİZ TÜM HİZMETLERİMİZDEN FAYDALANIYOR? 

Çınarlıkuyu Mahallesinin 65 mahalle ile aynı şekilde hizmet aldığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ?Böylesine güzel bir günde güzel bir açılışta sizlerle bizleri buluşturan cenabı hakka sonsuz şükürler ediyor hepinize hoş geldiniz diyorum. Çınarlıkuyu Mahallemiz Şehzadelerimizin 65 Mahallesinden ve en şirin mahallelerimizden bir tanesi. Merkeze uzak olan mahallelerimizden bir tanesi ama hamd olsun ki biz göreve geldikten sonra Şehzadelerin 65 tane mahallesini birbirinden ayırt etmeden hepsine en güzel hizmetleri götürebilmek için çaba ve gayret sarf ettik. Bizim Belediyecilik anlayışımız sadece şehrin merkezindeki mahallelerine hizmet götürmek değildir. Şehrimizin merkezindeki mahallere hangi hizmetleri götürüyorsak, uzak mahallelerine de aynı hizmeti götürüyoruz, bundan sonrada götüremeye devam edeceğiz. Bütün rutin belediyecilik hizmetlerimizden 65 tane mahallemiz gibi Çınarlıkuyu Mahallemizde en iyi şekilde istifade ediyor? dedi. 

?ASIRLIK ÇİTLEMBİK AĞACI TESCİLLENCEK? 

İki yüz yıllık ağaç olan çitlembik ağacının tescillenmesi için gerekli makamlara başvuru yaptıklarını ifade eden Başkan Çelik ?Çınarlıkuyu Mahallemizde yapmış olduğumuz hizmetlerden kısaca bahsetmek gerekirse; Cezaevi karşısı otopark düzenlemesi ve malzeme serimi yapıldı. Çınarlıkuyu ova yolları üzerindeki dere yataklarına mevcut büzlerden döşendi. Ova yolu düzenleme çalışması yapıldı. Çınarlıkuyu Mahallesinde parke taşı 2831 m2 parke taşı ve 145 metre bordür döşemesi yapıldı. Çınarlıkuyu Camii, WC ve Düğün Salonu tadilat ve onarımı yapıldı. 12 metrelik projektör direği montajı yapılarak Mahallemizin Meydanı aydınlatıldı. Bugün açılışını yapmış olduğumuz ve 150.000,00.-TL´lik bir bütçeyle yapılmış olan bu 1200 m2´lik Çitlenbik Parkımızın 650 m2 yapısal peyzaj çalışması yapılmış olup, bu kapsamda 400 m2 parke 150 m2 kayrak taşı döşemesi 100 m2 taban tuğlası döşemesi yapılmıştır. Ayrıca toplam 150 m istinat duvarı yapılmıştır. Bitkisel peyzaj olarak toplamda 4266 adet bitki dikilmiş ve bitki etraflarında 250 kg özel dolamit taşlar kullanılmıştır. Alana 30 kamyon bahçe toprağı serilerek, üzerine 560 m2 çim döşemesi gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın rahatça oturmaları için Çitlembik parkımıza 2 adet piknik masası, 4 adet bank, 4 adet çöp kovası ve 1 takım Çocuk Oyun Grubu montajı yapılmıştır. Ayrıca 2 asırlık olan bu Çitlembik ağacının da tescil edilmesi için gerçekli çalışmaları da başlattık. İnşallah bu çalışmalarımız neticelendikten sonra bu asırlık ağaç koruma altına alınmış olacak. Biz hizmetlerimize devam edeceğiz. Bizleri burada güzel ve sıcak bir şekilde karşıladığınız için değerli muhtarımıza ve hepinize çok teşekkür ediyorum. Çınarlıkuyu Çitlembik Parkımız hayırlı uğurlu olsun? dedi.  

?BELEDİYEMİZ İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ? 

Şehzadeler Kaymakamlığı olarak, Şehzadeler Belediyesi ile ortak çalışmalar yaptıklarını ifade eden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ?Bu güzel açılışta sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Manisa´nın Selendi ilçesinde Kaymakamlık görevine başladığımda o zamanlar kırsalda yaşayan vatandaşlarımız Selendi merkezine ya da Salihli´ ye gitmek isterlerdi. Çünkü o zamanlar o köylerde mahallelerde sosyal imkânlar yoktu. 20 yıl sonra yine Manisa´ nın Şehzadeler ilçesine kurucu Kaymakam olarak atandığımda gördüm ki şehirde ki imkânların hepsi kırsal mahallelerimizde de olmuş. Büyükşehir olduktan sonra da bu hizmetler daha da hızlı bir şekilde buralara ulaşmaya başladı. Bu güzel parkın Çınarlıkuyu Mahallemize kazandırılmasında başta Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz elimizden geldiği kadar belediyemize destek olmaya çalışıyoruz. Hükümetimiz ile siyasi partilerimiz ile birlikte çalışmaya gayret sarf ediyoruz.  Çınarlıkuyu Çitlembik Parkı´nın hayırlı olmasını temenni ediyorum? dedi. Konuşmaların ardından yeni yapılan Çitlembik parkı okunana dualar eşliğinde açıldı. Açılışın ardından Başkan Çelik ve beraberindekiler Çınarlıkuyu Mahallesinde Cuma namazı kıldılar. 



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 10.09.2016 09:47:39 268 0

Tarih: 10.09.2016 09:47

Haberi Sesli Oku