Anız Yakana Para Cezası

SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde, hububat hasadı sonrası anız yaktığı tespit edilen kişilere yüklü miktarda para cezası uygulanacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, üreticilerin hububat hasadının ardından ikinci ürün yetiştirmek amacıyla tohum yatağı hazırlamak için geçmiş yıllarda anız yaktıklarının tespit edildiği belirtildi.

İlçede anız yakılmasının önlenmesi amacıyla, İlçe Müdürlüğü, Jandarma ve Orman İşletme Şefliği personelinden oluşan kontrol ekibi kurulduğunun bildirildiği açıklamada, bu ekibin İlçedeki arazileri dolaşacağı ve anız yakan üreticilere para cezası uygulayacağı kaydedildi.

Anız yakmanın topraktaki yararlı olan bütün bakteri ve mikroorganizmaların yok olmasına neden olduğunun vurgulandığı açıklamada şöyle denildi,

“Anız yakmak üründe verim düşüklüğü meydana getirir. Buradan çıkan duman havaya karbonmonoksit salar, havayı kirletir ve küresel ısınmayı tetikler. Anız yakmak yerine üreticiler tarlalarında sürüm işlemi yapabilirler. Bu daha akılcı bir çözümdür. Böylelikle ürünün sapları toprağa karışır ve organik gübre görevi görür. Anız yakmanın toprağa ve ürüne hiçbir faydası olmadığı gibi, zararları çoktur.”

Yetkililer, anız yakılmasının Manisa Valiliği’nin “2014/1 numaralı tebliği ile yıl boyu yasaklandığını, yasağa uymayanlar hakkında 2872 Sayılı Çevre Kanununun Ek-1Maddesinin (Ek: 26.4.2006 – 5491/23 md.) “c” bendinde Anız yakılması, çayır ve meraların tahribi ve erozyona sebebiyet verecek her türlü faaliyet yasaktır.” İbaresi ve 6831 sayılı Orman Kanunu’nun ilgili hükümleri kapsamında cezai işlem uygulanacağını belirtti. Ayrıca anız yakanlara her dekar için 35.16 TL. idari para cezası verileceği, anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskun mahallelerde işlenmesi durumunda cezanın beş kat artırılacağı bildirildi.



Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

Başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu

Halitpaşa’da ekili alanda yangın çıktı

Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

kanlı infaz: Otomobilinde öldürüldü

Kadın cinayeti davasında mahkemeden emsal karar

Demirci'deki Yeşim Akbaş cinayetinde ikinci duruşma yapıldı

Çocuklarının gözünün önünde cinayet işlemiş

Satırlı saldırgan yakalandı

Hastane bahçesinde vurulan alışveriş merkezi işletmecisi ağır yaralandı

Lunaparkta kan aktı: 2 ölü

Evlat dehşeti: Anne ve babasını öldürüp intihar etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 18.06.2014 17:37:23 387 0

Tarih: 18.06.2014 17:37

Haberi Sesli Oku

Asayiş

Asayiş Haberleri