SARUHANLI - Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir Belediyesi ve S.S. Alaşehir Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi işbirliğinde Alaşehir'e bağlı Kavaklıdere Mahallesi'nde 2 bin 500 adet cennet hurması fidanı toprakla buluşturuldu. Kadın kooperatifine gelir sağlayacak olan cennet hurmaları, bölgenin cennet elması yetiştiriciliğine de büyük katkı sağlayacak.

Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir Belediyesi ve S.S. Alaşehir Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi işbirliğinde Mahallesi'nde 2 bin 500 adet cennet hurması toprakla buluşturuldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce temin edilen cennet hurması fidanları, Kavaklıdere Mahallesi'nde düzenlenen törenle dikildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanları Nursel Ustamehmetoğlu ve Azmi Açıkdil, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan, Alaşehir Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Himmet Güneş, MHP İlçe Başkanı Necdet Türk, Alaşehir Kadın Kooperatifi Başkanı Selen Öküzcüoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, kooperatif ortakları ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir'in Kırsala Sağladığı Destekleri Anlattı

Fidan dikim töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün selamlarını ileterek sözlerine başladı. Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, pandemi döneminde sanayi ve ticaretin durma noktasına geldiğini, ancak tarımın bu süreçte ne kadar önemli olduğunun bir kere daha görüldüğünü belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün önderliğinde pandemi öncesinde olduğu gibi il genelinde kırsal kalkınmanın sağlanması için desteklemelere devam edileceğini dile getiren Genel Sekreter Yardımcısı Öztozlu, "Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini desteklemek amacıyla damızlık il genelinde 140 adet koç desteğinde bulunduk. Hayvan içme suyu göletleri noktasında 406 göletin temizliğini yaptık. Toplamda ise 146 yeni gölet kazandırdık. Seracılık anlamında 324 sera üreticilerimizle buluşturuldu. Arı üretimi yapan üreticilerimize  de 5 bin 250 adet ana arı desteğimiz oldu. İl genelinde 350 bin adette badem, ceviz, kayısı, menengiç, incir ve Trabzon hurması fidanı dağıtıldı. Ayrıca 38 adet tarımsal tahmin ve erken uyarı sistemi kurulumu da gerçekleştirildi. Kırsal bölgelere sağladığımız desteklerin en önemlilerinden bir tanesi de asfalt noktasında oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün önderliğinde bu sene rekor kırılarak bin 313 kilometre kırsal yolu asfaltla buluşturduk" dedi.

"Hayırlı Uğurlu Olsun"

Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, "Geçen meclisimizde de Başkanımıza 100 bin adet meyve fidanının 17 ilçede toprakla buluştuğunu ifade ettiğinde Alaşehir Belediye Başkanımız bu projeyi aktardı. Bu projenin paydaşlarından bir tanesinin da kadın kooperatifi olduğunu duyunca Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün memnuniyetle bu projenin yapılması için gerekli talimatları verdi. Bugün de 2 bin 500 adet cennet hurmasını toprakla buluşturuyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.  

Başkan Ergün ve Ekibine Teşekkür Etti

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ise, "Belediyemizin arazisi olan 79 bin metrelik arazide cennet elmalarını dikiyoruz. Meclis toplantısından sonra Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e kadın kooperatifleri ile birlikte bu arsadan bahsettik. Onun tarıma verdiği değeri biliyoruz. Bu projeyi yapabileceğimizi ve bize destek vereceklerini söylediklerinde derhal faaliyete geçildi ve 2 bin 500 cennet elmasının dikimi yapılıyor. Bu projeye katkı veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün başta olmak üzere Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yılmaz Usta'ya, kadın kooperatiflerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bugün sosyal bir projeye imza atılıyor. Bunun paydaşları Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir Belediyesi ve Kadın kooperatifi. Kadın kooperatifleri buradan topladıkları ürünler gelir olacak. Dağıtılması noktasında da Büyükşehir Belediyesi'ne ürünlerimizden yollayacağız" diye konuştu.

Kooperatif Başkanı da Teşekkür Etti

Alaşehir Kadın Kooperatifi Başkanı Selen Öküzcüoğlu da, "Bugün çok heyecanlıyız. Alaşehir Belediyesi zaten kurucu ortağımız. Büyükşehir Belediyesi'ne de bu desteğinden dolayı çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Cennet Elması Yetiştiriciliğine Büyük Katkı Sağlayacak"

MHP Alaşehir İlçe Başkanı Necdet Türk ise "Gerçekten bölge olarak çok memnun olduk. Burada bu organizasyonda fidan kısmının Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün tarafından sağlanması bizleri ayrıca onure etti. Bölgemize hayırlı olsun" dedi. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bilgehan Noyan, "Kavaklıdere bölgemiz cennet elmasının hem aroma hem de ebat anlamında Türkiye'de en yetiştiği yerlerden bir tanesi. Bu çalışma ile birlikte Kavaklıdere Mahallesi'nin cennet elması yetiştiriciliğine çok büyük katı sağladığımızı düşünüyorum. Bu çalışmanın gerçekleşmesinde fidan teminini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"Muhtarlar da Projeden Memnun"

Kavaklıdere Mahalle Muhtarı Salih Taşlıyol da, "Kavaklıdere'de cennet hurması Türkiye'de en iyi yetişen yerlerden bir tanesi ve marka olma yolunda ilerlemekte. Bu organizasyonda fidanlarımızı sağlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Alaşehir Belediyesi'ne ve kadın kooperatiflerimize çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. Yeniköy Mahalle Muhtarı Mehmet Yanıker ise "Bu hizmetlerden dolayı büyük başkanımız Cengiz Ergün'e çok teşekkür ediyorum. Bu hizmet Alaşehir Belediyesi'ne yaptığı katkılardan teşekkür ediyorum. Cennet elması bu bölgede önemli bir meyve. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Cennet Hurmaları Toprakla Buluşturuldu

Konuşmaların ardından fidan dikim törenine geçildi. Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Başkan Danışmanları Nursel Ustamehmetoğlu ve Azmi Açıkdil, Daire Başkanları Yılmaz Usta ve Fırat Özcan ile Kooperatif Başkanı Selen Öküzcüoğlu cennet hurması fidanlarını toprakla buluşturarak can suyunu verdi.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 10.01.2022 11:24:00 0

Tarih: 10.01.2022 11:24

Haberi Sesli Oku