Saruhanlı’ya bağlı Koldere beldesinin kültürü ile gelenekleri tanıtmak ve yaşatmak amacıyla düzenlenen “3. Koldere Gecesi” programı Saruhanlı’da yapıldı.

Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Koldere Belediye Başkanı Serdar Yıldırım, Mütevelli Belediye Başkanı Süleyman Kahramanlar, CHP Belediye Başkan adayı Muharrem Ekici, SP Belediye Başkan adayı Mevlüt Karadoğan ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda Koldereli çocuklar tarafından şiirler okundu. Daha sonra beldenin gençleri Harmandalı ve Sabah namazı oyununu oynadı. Kadir Kavazoğlu’nun “Çillibom” oyunu ise ilgi çekti. Gecede beldenin eski ve yeni fotoğraflardan derlenen anılar slaytı dasergilendi.

Programda, Koldere’de 1959 yılından bu yana Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Şefik Emül adına oğlu Adnan Emül, Sabri Tutal, Mustafa Başoğlu, Süleyman Tali, Sadullah Tutal ve Recep Serdar Yıldırım’a hizmetlerinden dolayı plaket verildi. Ayrıca beldede ki mahalle muhtarları Salih Çapkın, Hünasi Uygun ve İbrahim Durbay’a da plaket takdim edildi.

-Belediye Başkan Adaylarının Konuşmaları-

Ak Partili Yaralı

Saruhanlı Belediye Başkanı ve Ak Parti Saruhanlı Belediye Başkan adayı Hüseyin Yaralı, burada yaptığı konuşmada 10 yıl önce emekleyen Saruhanlı’yı koşan bir ilçe haline getirdiklerini belirtti. 10 yılda belediyecilik anlamında her türlü hizmeti yaptıklarını ifade eden Yaralı, ilçede hayata geçirilen hizmetleri anlattı.

CHP’li Ekici

CHP Saruhanlı Belediye Başkan adayı Muharrem Ekici, Manisa’nın Büyükşehir olduğunu, bu doğrultuda köy ve beldelerin mahalleye dönüşeceğini anımsattı.

Manisa’nın Büyükşehir olmasını desteklediklerini ancak belde belediyelerinin kapanmasına, köy ve beldelerin mahalleye dönüşmesine karşı olduklarını dile getiren Ekici, bunda farklı hesaplar olduğunun anlaşıldığını belirterek, “Ayarını bozduğun kantar gün gelir seni de tartar” dedi. Ekici, konuşmasının sonunda Koldere için tasarladığı projelerini açıkladı.

MHP’li Kahramanlar

MHP Saruhanlı Belediye Başkan adayı Serdar Yaralı’nın ilçe dışında olması nedeniyle, Yaralı adına MHP Saruhanlı 1. Sıra belediye meclis üyesi adayı Süleyman Kahramanlar konuşma yaptı.

Mütevelli beldesinin Belediye Başkanı olması nedeniyle belediyeciliği iyi bildiğini anlatan Kahramanlar, göreve gelmeleri halinde tüm köy ve beldelerin alt yapı sorunlarının çözümü noktasında çaba sarf edeceklerini, ilçe genelinde hizmet anlamında büyük bir değişme imza atacaklarını söyledi.

SP’li Karadoğan

Sadet Partisi Saruhanlı Belediye Başkan adayı Mevlüt Karadoğan ise artık kaldırım belediyeciliğinin bırakılmasını, gençlere iş istihdamı sağlanması gerektiğini belirtti. 800 lira olan asgari ücretle geçinmenin zorluklarını anlatan Karadoğan, “Ülkemizde sosyal adaletin sağlanması gerekiyor. Önce iş ve aş” dedi.

Program, yörenin mahalli şarkıcılarından Fikri Galayır’ın seslendirdiği Türk Sanat Müziği eserleriyle sona erdi.  Programı hazırlayan Kani Şengül, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
1.03.2014 10:51:11 1136 0

Tarih: 01.03.2014 10:51

Haberi Sesli Oku