Anahtar Kelimeler: 0

12 Eylül Askeri Darbesinin Yıl Dönümü…

KOMİSYON DARBECİLERİ DİNLEYECEK

 

MANİSA - 12 Eylül askeri darbesi sonrasında idamla yargılanan ve 6,5 yıl tutuklu kalan Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "12 Eylül darbesini yapan ve hayatta olan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'dan komisyon üyeleri olarak randevu talep edeceğiz" dedi.

 

Özdağ, yaptığı açıklamada, kendisinin de 12 Eylül askeri darbesinin mağdurlarından olduğunu belirtti.

 

İdamla yargılandığını ve 6,5 yıl tutuklu kaldığını kaydeden Özdağ, "acılarına annelik eden şehir" Manisa'dan milletvekili seçildiğini ve Tbmm Darbeleri Araştırma Komisyonu'nda yer aldığını ifade ederek, bunun demokrasinin ve milletin bir zaferi olduğunu söyledi.

 

Özdağ, Türkiye'de demokrasi kültürü yerine darbeler kültürünün hakim kılınmaya çalışıldığını bildirerek, "1960 yılında başbakanları, bakanları astılar, milletvekillerini darbettiler. Türk demokrasisine, ekonomisine büyük zarar verdiler. 1960'ın hesabı sorulmadığı için 1971 askeri muhtırası verildi. Bunun hesabı da sorulmadığı için 1980 darbesi yapıldı. 1980'in hesabı sorulmadığı için de 28 Şubat postmodern darbesi geldi" diye konuştu.

 

12 Eylül askeri darbesini yapanların yargılandığını, davanın müdahillerinden biri olduğunu kaydeden Özdağ, şöyle konuştu:

 

"30 yıl sonra bu darbecilerin yargılanıyor olması Türk demokrasisinin bir zaferidir. Milletimizin bir galibiyetidir. Darbeciler 'demokrasi' adı altında millete hep figüran muamelesi yaptı ancak gerçek demokrasilerde kimin aktör, kimin figüran olacağına halk karar verdi. 12 Eylül arefesinde ben diyorum ki hiç kimse darbelere soyunmasın. Bugün Tbmm bünyesinde Darbeleri Araştırma Komisyonu kuruldu. Bu, millet iradesinin bir tecellisidir. Dün Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Meclis'i küçümseyenler, araştırma ve soruşturma komisyonları tarafından Meclis'e davet edildiklerinde gelmeyenler, bugün bir güvercin ürkekliğinde geliyorlar. Çekinerek geliyorlar. Çünkü millet iradesi karşısında kimse duramaz. Siyasetçi hiç kimseden korkmamalıdır. Sadece sandıktan ve milletinden korkmalıdır. Ben darbeleri yaşamış, acıları yaşamış birisiyim. Sağıyla, soluyla 2 metrekarelik hapishane odalarında birbirimize baktığımızda kavga etmemizin ne kadar anlamsız olduğunu gördük."

 

12 Eylül davasında Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın mahkemede ifade vermesini istediğini belirten Özdağ, adli tıp ve doktorların bu kişilerin kendilerini ifade edemeyecek durumda olduklarına karar verdiğini hatırlattı. Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun bir üyesi olarak, 12 Eylül darbesini yapan ve hayatta olan Evren ve Şahinkaya'dan komisyon üyeleri olarak randevu talep edeceklerini bildiren Özdağ, şöyle konuştu:

 

"Biz de kendilerinden randevu alacağız, gelemezlerse biz gideceğiz. Evlerine veya hastaneye giderek darbelerle ilgili tüm bildiklerini aktarmalarını isteyeceğiz. Milletimizin hakkını, hukukunu savunacağız. Millet iradesi hakim oldukça, vesayetçi rejimler tarih oldukça Türkiye hem zenginleşecek, kavgalar ve suç azalacak, sosyal mesafeleri yaklaştırarak hepimizin kardeş olduğunu göstereceğiz" diye konuştu.

 

Haber Merkezi



Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

kanlı infaz: Otomobilinde öldürüldü

Kadın cinayeti davasında mahkemeden emsal karar

Demirci'deki Yeşim Akbaş cinayetinde ikinci duruşma yapıldı

Çocuklarının gözünün önünde cinayet işlemiş

Satırlı saldırgan yakalandı

Hastane bahçesinde vurulan alışveriş merkezi işletmecisi ağır yaralandı

Lunaparkta kan aktı: 2 ölü

Evlat dehşeti: Anne ve babasını öldürüp intihar etti

7 yaşındaki Yüsra’nın acı vedası...Hastaneye yürüyerek gitti cenazesi çıktı…

Parçalara ayrılan erkek cesedinin kimliği belli oldu

Son Dakika... Kan donduran olay! İki ayrı çöp konteynerinde parçalanmış erkek cesedi bulundu

Vahşi cinayet: Eski eşi, kayınvalidesi ve kayınbiraderini öldürdü

Oğlunun kurduğu pusuda eşini kaybeden babayı sıkışan kartuş kurtarmış

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Semiha ölüme itilmiş! Uçurumdan düşen kadının ölümü kaza değil, cinayet çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 12.09.2012 18:20:53 352 0

Tarih: 12.09.2012 18:20

Haberi Sesli Oku